Wikipedija:Predlogi za brisanje/Kategorija:Mesta v Dalmaciji

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kategorija:Mesta v Dalmaciji[uredi | uredi kodo]

Kategorija:Mesta v Dalmaciji

Pod pojmom Dalmacija si lahko predstavljamo različne stvari, poleg tega gre za podvajanje vsebine v kategoriji Kategorija:Mesta na Hrvaškem. Mislim, da je bolje kategorijo izbrisati, članke pa prestaviti v kategorijo Mesta na Hrvaškem (v kolikor že niso tam). --Eleassar pogovor 12:48, 4 maj 2007 (CEST)

  • npr. nisem prepričan, če je Jablanac že v Dalmaciji, saj je pod Velebitom oz. blizu Kvarnerja. Tovrstnih neskladij bi se lahko pojavilo več. Morda bi bila boljša kategorija v stilu obalna mesta na Hrvaškem (nanašajoč se na Jadran), oz. pristanišča na Hrvaškem, čeprav vsaki vasi ravno ne moremo reči pristanišče. Mesta v Dalmaciji pa so precej trhla tla. Zato se strinjam z ukinitvijo kategorije, katere osnovni namen je bil verjetno združiti obalna ali otoška naselja na Hrvaškem; za razliko od celinskih. Za to distinkcijo si bo potrebno izmisliti nekaj drugega. Ziga 21:27, 5 maj 2007 (CEST)
Mesta in naselja na Hrvaškem, ki se jih je v zadnjem času kar nekaj nabralo, bo treba temeljito prekategorizirati, ker smo trenutno nedosledni. Slovenska naselja imamo po občinah, bomo Hrvaška uredili po županijah ali bolj podrobno? Vsekakor mora biti po dobro definiranih enotah, ne po občutku. --Tone 21:31, 5 maj 2007 (CEST)
Evo, sem postavil začetek za Wikipedija:WikiProjekt Hrvaška naselja. Da bomo imeli nek sistem. Vabljeni k komentiranju. --Tone 22:09, 5 maj 2007 (CEST)