Pojdi na vsebino

Wikipedija:Orakelj/26. teden 2007

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Notranje povezave.[uredi | uredi kodo]

Kako se v že obstoječem članku lahko vključiš z novim besedilom, predvsem vprašanje povezave, kako narediš povezavo novega članka z že obstoječim člankom? Notranje povezave.

Kako na primer pri primeru besede poker, kjer imamo različne semantične vrednosti besede, razvrstimo članek pod določeno semantično polje. Na primer če želim analizo pesmi iz zbirke Poker in napišem članek o tej temi, na primer o pesmi Mrk, kako iz že obstoječega članka o Tomažu Šalamunu napravim povezavo do novega članka, kjer sem analizirala pesem Mrk v zbirki Poker. V obstoječem članku sem označila notranjo povezavo z zbirko Poker, ko pa klikneš na besedo Poker v članku o Tomažu Šalamunu, se poveže z igro poker, ne pa z novim člankom o pesmi Mrk iz zbirke Tomaža Šalamuna Poker. Podoben primer je s Kajetanom Kovičem. Osnovni članek, kjer se navaja zbirka pesmi z naslovom Korenine vetra, sem skušala ustvariti povezavo z novim člankom, ki sem ga napisala o pesmi z naslovom Psalm v tej zbirki. Povezave ne morem vzpostaviti. Enako z Gregorjem Strnišo, kjer je prišlo do povezave, ampak po daljši poti.

Kaj pomeni beseda ORTO[uredi | uredi kodo]

janša[uredi | uredi kodo]

Položaj Sonca[uredi | uredi kodo]

Morda to ni vprašanje za wikipedijo,vendar me zanima položaj sonca vsakodnevno glede na Zemljo. Vem da je ob enakonočju nad ekvatorjem, kako pa je ostale dni v letu. Morda obstaja kakšna spletna stran z temi podatki.Če jo kdo pozna naj mi prosim odgovori. Moj naslov:tadej_ucakar@yahoo.com za kakršen koli "resen" odgovor najlepša hvala