Wikipedija:Izboljšanje kvalitete članka

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Izboljšanje kvalitete članka je cilj vsakega wikipedista. Če naletite na članek, ki se vam zdi nepopoln, ga pogumno izboljšajte!

Slogovni popravki[uredi kodo]

Najlažji in najpogostejši način izboljšave članka je izboljšanje njegovega sloga. Najpogosteje pri izboljšavi sloga popravljamo pravopisne napake, ali pa zunanji izgled članka.

Pravopis[uredi kodo]

Oglejte si pravopisni priročnik.

Slog[uredi kodo]

V članku "Timi Zajc" je navedeno, da je rojen v letu 2000, in dodano: "prvi smučarski skakalec, rojen v 3. tisočletju ...". To je v nasprotju z definicijo tretjega tisočletja iz Wikipedije:

"Tretje tisočletje je tretje, tisoč let trajajoče obdobje Gregorijanskega koledarja. Po astronomskem štetju se je začelo 1. januarja 2001 in bo trajalo do 31. decembra 3000. Kljub temu je veliko ljudi praznovalo vstop v novo tisočletje že eno leto prej, v noči iz 31. decembra 1999 na 1. januar 2000".

Svetujem, da v članku "Timi Zajc" opustite poudarek o tisočletju rojstva.

Lep pozdrav,

Tone Žakelj

Dodajanje vsebine[uredi kodo]

Če ob prebiranju članka opazite, da del vsebine ni zajet, ga dodajte! Če se del vsebine, ki ga dodajate, razlikuje od ostalih poglavij, ustvarite novo poglavje (== Naslov poglavje ==) ali podpoglavje (=== Naslov podpoglavja ===). V nasprotnem primeru pa novo vsebino skušajte čimbolje dodati v obstoječe besedilo. Po možnosti to storite tako, da med starimi in novimi deli besedila ni opaznega prehoda v slogu.

Dodajanje slik[uredi kodo]

Pogosto ena slika zaleže za tisoč besed. Wikicommons ima veliko zbirko slik, ki jih lahko uporabite v člankih. Naložite lahko tudi lastno sliko, ali pa sliko z dovoljenjem prenesete iz kakšne druge spletne strani.