Wikipedija:Dolgotrajni vandalizem/Nipponese Dog Calvero

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Nipponese Dog Calvero je dolgotrajni vandal na angleških in vzhodnoazijskih jezikovnih projektih. Dandanes širi aktivnosti tudi na drugih Wikimedijinih projektih.

Vzorci urejanja[uredi | uredi kodo]

  • Lažno se izdaja za skrbnike angleških ali vzhodnoazijskih wikijev, zlasti japonske in kitajske Wikipedije, tako v njihovih uporabniških imenih kot v njihovih resničnih imenih, v kolikor so ta znana, pogosto pa vsebujejo dodane profanosti. Ustvarjene uporabniške strani vsebujejo osebne napade. Žaljiva uporabniška imena pogosto vključujejo imena japonskih monarhov, zgodovinskih osebnosti, pa tudi imena sodobnih igralk.
  • Zanima ga vietnamski duhovnik, ki ga na različne načine imenuje Peter Nguyen, Nguyen Van Hung, Nguyễn Văn Hùng, Peter Nguyen Van Hung, Peter Nguyễn Văn Hùng ali Petrus Nguyen. Ne glede na to, ali je ta oseba pomembna ali ne - tovrstno vprašanje obravnava vsaka wiki skupnost posebej - vandal iz enega ali drugega razloga želi to osebo uvrstiti na vse wikije, kar dosega s kreiranjem marionetnih računov in ustvarjanjem člankov z alternativnimi črkovanju. Vsebino lažno popravlja, odstranjuje zanesljive vire. Ker je pod istim imenom znan tudi taekwondist, poskuša članke o športniku zamenjati z vsebino o dotičnem duhovniku.

Uporabljana tehnologija[uredi | uredi kodo]

Na slovenski Wikipediji njegovih lutk (še) ni, je pa v preteklosti uporabljal predvsem IPv6 naslove.

Pogosto urejani članki[uredi | uredi kodo]