Uporabniški pogovor:ZalB

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Dobrodošel v Wikipediji, ZalB!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval oziroma dodal v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kje prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

--Burek 14:42, 17 maj 2006 (CEST)

Karate[uredi kodo]

V Wikipediji uporabljamo narekovaja » in «. Glej tudi Wikipedija:slogovni priročnik. Videl sem namreč, da si moje včerajšnje spremembe odpravil. Lp! --Eleassar pogovor 14:57, 19 maj 2006 (CEST)

To je standardna 'napaka' nas wikipedistov. Vendar se s časom človek kar navadi in potem ga moti, ker drugi uporabljajo 'angleške' narekovaje ". Nekaj o narekovajih je zapisanega seveda tudi pod narekovaj. --xJaM 18:35, 19 maj 2006 (CEST)

Hvala obema za opombe. Sam nimam osebnih preferenc in uporabljam tiste narekovaje, ki jih pač izpljune računalnik ob pritisku kombinacije shift+2 :-). V prihodnje sem bom potrudil biti pozoren na enotno obliko. --ZalB 18:46, 19 maj 2006 (CEST)

Živijo. Seznam aikido klubov je sicer zanimiva reč (morda bolj za najdi.si), vendar seznami po wp. dogovoru ne smejo biti sestavljeni iz zunanjih povezav, temveč notranjih (t.j. povezave na wp. članke, ne pa zunanje spletne strani). Glede tega ti bodo verjetno kaj več povedali tudi drugi uporabniki. Žal v taki obliki stran, ki jo obdeluješ, ne bo mogla preživeti. --Ziga 09:45, 11 december 2006 (CET)

Hm, omenjeni seznam ni edini, ki sem ga na hitro sestavil zavoljo preglednosti. Na koncu člankov o posamezni veščini (karate, aikido) je zrasel dolg in "grd" seznam zunanjih povezav slovenskih klubov. Pri karateju so bili tudi že brisani. Vseeno se mi je informacija zdela vredna ohranitve, a na ločeni, pregledni strani. Nato sem ustvaril še novo kategorijo. Bomo videli, kako bo stvar preživela, a če je dogovor res tak, kot ga omenjaš, potem bom seveda stvar pustil pri miru. Kakšna je možna rešitev - članek "Slovenski klubi borilnih veščin", razdeljeni po vrstah in stilih? --ZalB 09:55, 11 december 2006 (CET)

Vabilo[uredi kodo]

Vabim te na Srečanje slovenskih wikipedistov 30. avgusta 2007, ki bo na Magistratu. Potrdiš lahko na moji pogovorni strani ali kar na strani Wikipedija:V živo--Amazone7 20:35, 9. avgust 2007 (CEST)[odgovori]