Uporabniški pogovor:Tincek

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Tincek!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večji mednarodni družini Wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


You don't speak Slovene? Welcome, visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.


--Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:15, 4 maj 2006 (CEST)

Živijo, kot vidim, si dodal članek Zgodovina društev, ki pa je zaenkrat še precej neurejen (slogovno, v stilu te enciklopedije). Kako se stvar uredi, lahko pogledaš na dugih (že urejenih) člankih, ki imajo notranje povezave, kategorijo, itd. Samo klikneš pod uredi. Aha, še to; članki, ki jih dodaš v Wikipedijo, morajo biti avtorsko delo (ne od kje prepisani), oziroma dodani z dovoljenjem avtorja. V nasprotnem primeru so izbrisani in je škoda vsega truda pri njihovem urejanju. --Ziga 09:09, 5 maj 2006 (CEST)

Članki[uredi kodo]

Če narediš povzetek, je OK. Smatraj delo na enciklopedijo, kot izdelavo maturanske/diplomske naloge. Viri so močno zaželjeni zaradi preveljivosti informacij. Preberi si: Wikipedija:Uvod, Wikipedija:Avtorske pravice, Wikipedija:Preverljivost, Wikipedija:Navajanje virov, ... LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:44, 5 maj 2006 (CEST)

Zdravo. Velja si pogledati tudi Wikipedija:Biografski članek, glede sloga. Sicer pa kar pogumno, saj bomo tudi drugi pomagali. LP --Tone 17:35, 5 maj 2006 (CEST)

Erik Lovko[uredi kodo]

Tukajle si lahko pogledaš približno urejen članek o Eriku Lovku. Pazi na naslovno vrstico (zdaj je) in pač primerjaj. Notranje povezave (hyperlinki) morajo biti v 1. sklonu, sicer ne delujejo! lp., --Ziga 17:39, 5 maj 2006 (CEST)

Zahvala[uredi kodo]

Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč. Tukaj sem totalno nov tako, da se šele učim. Saj veste vaja dela mojstra. S časom upam da boste imeli manj dela z mojim popravljanjem. Tincek 17:59, 5 maj 2006 (CEST)