Uporabniški pogovor:StaleYed

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Tvoja prva urejanja:

  1. Ne vandaliziraj in ne briši vsebine člankov!
  2. Vsebina, ki si jo dodal mora biti tvoje lastno delo, ali pa moraš zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  3. Članek poskusi oblikovati v slogu enciklopedije: poglej si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušaj v Peskovniku.

Ziga 07:52, 2 maj 2007 (CEST)

V člankih se ne podpisujemo; pač samo na pogovornih straneh. Vse je razvidno iz zgodovine članka. Glede na to, da si zdaj seznanjen z osnovnimi pravili pisanja wp., lahko besedilo daš tudi na pravo geslo, t.j. brez »začasno«. Če želiš nek članek urejati, ne da bi te kdo motil, lahko nanj nalimaš predlogo {{working}}, in ga torej drugi urejevalci pustijo pri miru.

lp., Ziga 19:53, 2 maj 2007 (CEST)

Težave z dovoljenjem za objavo pri datoteki Slika:Ravne-corr-test.jpg[uredi kodo]

Hvala, ker si naložil/-a datoteko Slika:Ravne-corr-test.jpg. Opazil sem, da si navedel/-la veljavno oznako avtorskih pravic, vendar manjka dokaz, da se je avtor datoteke strinjal z objavo pod navedeno licenco.

Če si datoteko ustvaril/-a v celoti sam/-a, ne da bi bila že prej kje objavljena (zlasti na Spletu), te prosim, da bodisi

  • označiš, da je nadaljnja uporaba datoteke dovoljena z licenco CC-BY-SA-2.5-SL ali drugo sprejemljivo prosto licenco (glej ta seznam) na mestu prvotne objave; ali da
  • pošlješ z naslova, povezanega s prvotno stranjo, e-pismo na naslov permissions-sl@wikimedia.org, pri čemer navedi, da si imetnik avtorskih pravic na gradivu in da ga želiš objaviti pod prosto licenco. Vzorec pisma je na razpolago tukaj. V tem primeru dodaj na opisno stran datoteke oznako {{OTRS v obdelavi}}, da ne bo prezgodaj izbrisana.

Če datoteke nisi v celoti ustvaril/-a sam/-a, kontaktiraj osebo, ki jo je ustvarila, da napravi enega od zgoraj omenjenih korakov, če pa ti je imetnik avtorskih pravic dovoljenje prek e-pošte že poslal, ga posreduj na naslov permissions-sl@wikimedia.org.

Če meniš, da datoteka ustreza merilom za neprosto vsebino, uporabi oznako, kot je {{poštena uporaba}} ali katero od njej podobnih, navedenih na strani Wikipedija:Oznake avtorskih pravic. Pri tem moraš natančno utemeljiti, zakaj datoteka ustreza tem merilom.

Če si naložil/-a še druge tovrstne datoteke, preveri, ali si navedel/-la dokazilo, da so se imetniki avtorskih pravic strinjali z objavo pod licencami, ki si jih navedel/-a. Seznam datotek, ki si jih naložil/-a, je na razpolago v tvojem dnevniku nalaganja. Kot je opisano na strani meril za hitri izbris, se lahko datoteke, ki nimajo dokazila o dovoljenju za objavo, izbrišejo en teden po tem, ko so bile označene. Morda si boš želel/-a prebrati tudi stran Wikipedija:Pravila uporabe slik. Morebitna vprašanja lahko pustiš tudi na moji pogovorni strani. Hvala. Eleassar pogovor 09:04, 21. maj 2013 (CEST)