Uporabniški pogovor:Rosinant

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Dobrodošel/dobrodošla v Wikipediji, Rosinant!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kje prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

Če te zanima še kaj, nas vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.   --Tone 22:39, 13 april 2006 (CEST)

Gaugin: Če ti zmanjkuje finančnih sredstev, pomeni da si brez $, pomeni, da si ne moreš privoščiti... Zato sem tvoje urejanje povrnil. Kar pogumno kaj prispevaj in lp., --Ziga 13:38, 16 april 2006 (CEST)

Sem ti odgovoril tule. Uporabljaj Zadnje spremembe, da se boš lažje znašel, sicer pa si lahko urediš Uporabniško stran (klikneš rdečo povezavo zgoraj levo. --Ziga 13:55, 16 april 2006 (CEST)

  1. Ne vandalizirajte in ne brišite vsebine člankov!
  2. Vsebina, ki ste jo dodali mora biti vaše lastno delo, ali pa morate zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  3. Članek poskusite oblikovati v slogu enciklopedije: poglejte si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušajte v Peskovniku.

Sem ti popravil članek Camus, ki si ga vzel s spletne strani www.kal.si/3gb/web/snov/slo4-dombranja.pdf - ostale članke bom pa po hitrem postopku izbrisal, če bodo copyvio. lp., --Ziga 15:06, 30 maj 2006 (CEST)

Na tej strani še nkol nisem bil: www.kal.si/3gb/web/snov/slo4-dombranja.pdf?

Večino kar sem dodal so wordovi ostanki na disku iz srednje šole

Saj verjamem. Vendar je to besedilo v resnici Seznam domačih branj za za šolsko leto 2003/2004. Podatki, ki so v besedilu, so čisto javne narave. Samo zaporedje besed in oblika je pač avtorsko delo. Spremeni malo, pa bo. In pazi na slog! Tukaj nekateri radi pišemo svoje članke in ne le popravljamo tujih. Saj si že nekaj časa tukaj. Potrudi se malo, pa bo. Seveda ti bomo tudi pomagali. lp., --Ziga 15:13, 30 maj 2006 (CEST)

Kako lohk nacentriram besedilo za Himno Zemlji? --Rosinant

Takole sem ti uredil, zaenkrat, vprašanje pa je, če je besedilo (prevod) v javni lasti ali ne. Če ni, bo moral ven. --Ziga 15:40, 30 maj 2006 (CEST)

Uporabniška stran[uredi kodo]

Preneseno iz Rosinantove uporabniške strani

Dobrodošel, Rosinant! To je tvoja uporabniška stran.
Ne oklevaj nanjo kaj napisati! --Eleassar pogovor 15:21, 30 maj 2006 (CEST)

Kaj pa nej napišm? a ni ta wikipedia zbirka podatkov?

Vsak uporabnik ima svojo uporabniško stran, ki jo lahko urejaš bolj ali manj po svoji volji. Na njej lahko razložiš npr. kdo si, kaj si po izobrazbi, kaj te zanima, na katerih člankih nameravaš delati ipd. Ne smeš pa recimo na njej delati reklame za svojo firmo ali kaj podobnega.

Poleg tega je v Wikipediji navada, da se ob svojih komentarjih podpišemo. To narediš s štirimi vijugami ~~~~. Lep pozdrav! --Eleassar pogovor 16:08, 30 maj 2006 (CEST)

Kopiranje besedil = Copyvio[uredi kodo]

  1. Še enkrat: Ne dodajaj tujih besedil! oz. jih vsaj sintaktično spremeni, če so to šolski zapiski.
  2. Wikipedija sicer je zbirka podatkov, vendar urejenih podatkov. Marsikdo od rednih uporabnikov bi lahko nametal številne članke, podobno kot to počneš ti, vendar tega ne počnemo: ker je wp. UREJENA zbirka podatkov! Zato imamo notranje povezave (hyperlinke), kategorije, itd.!
  3. Prosim, da upoštevaš to, kar smo ti napisali, lp., --Ziga 13:30, 31 maj 2006 (CEST)

Rosinant, če boš še dodajal tuje članke in s tem zavestno kršil pravila in smernice Wikipedije, bomo morali tvoja urejanja preprečiti.

lp., --Ziga 21:44, 1 junij 2006 (CEST)

Bo tale vnos komu koristil: »Felix Wankel se je rodil 13.8.1902 v Lahru.«? Mar vsi vedo kdo je on, ali pa bodo morali iskati na Google-u? lp., --Ziga 14:10, 19 junij 2006 (CEST)

Zaradi vandalizma smo vam morali urejanje Wikipedije začasno preprečiti.
Vedite namreč, da se izpraznitve strani, dodajanje naključnega besedila ali reklam, namerno zavajajoči podatki, kršitve avtorskih pravic ter ponavljajoče se in hude kršitve nepristranskega stališča obravnavajo kot vandalizem. Če želite prispevati koristneje, vas po preteku blokade vabimo, da se nam ponovno pridružite.

--Ziga 15:33, 22 junij 2006 (CEST)

MMG: tudi karikatura na uporabniški strani je po moje copyvio. --IP 213 15:50, 22 junij 2006 (CEST)

Brisanje in reklamiranje[uredi kodo]

Brisanje svoje uporabniške strani tukaj ni v navadi, kvečjemu arhiviranje. Prav tako ne reklamiranje na uporabniški strani. --Andrejj 16:54, 25 avgust 2006 (CEST)

Mhmmm... na MOJI strani ne smem delati kar želim! A tako! --Rosinant 20:07, 25 avgust 2006 (CEST)

No, rekel sem, ni v navadi. Lepo je, če spoštuješ lokalne navade, tudi na svoji strani. --Andrejj 20:39, 25 avgust 2006 (CEST)

Priimki[uredi kodo]

Prosim, navedi vir za članek Mihelčič et. al, menim(o) da niso tvoje delo, ali pač? --Andrejj 13:05, 27 september 2006 (CEST)

To je bil članek o priimku Mihelič, ki ga je skopiral pod napačno geslo. --Ziga 18:01, 8 februar 2007 (CET)

Slikarji[uredi kodo]

Rosinant, ali slučajno spet od kod preprisuješ? Tale stavek iz gesla Egon Schiele je zanimiv: "Na prvi sliki je delo Gustava Klimta, na drugi pa ekspresionista Oskarja Kokoschke." Slik pa nikjer... Je torej vse skupaj prepisano iz knjige, ki slike ima? Odgovor me zelo zanima! --IP 213 16:30, 8 februar 2007 (CET)

Doma narejen priročnik za vodičarsko službo. --Rosinant 20:46, 23 februar 2007 (CET)

Opozorilo[uredi kodo]

Znak Pozor To je zadnje opozorilo! Če boste še naprej ignorirali naša vprašanja glede besedila, ki ga vnašate v članke (menimo namreč, da avtor besedil niste vi in da se ne nahaja pod prosto licenco, kar vodi do kršenja avtorskih pravic), vam bomo urejanje Wikipedije preprečili.

--Domen 11:25, 15 februar 2007 (CET)