Uporabniški pogovor:Robertz

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Dobrodošel/dobrodošla v Wikipediji, Robertz!
Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kje prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

Če te zanima še kaj, nas vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.   --Tone 22:28, 7 april 2006 (CEST)

Kemiki[uredi kodo]

Zdravo, Robert! Dobrodošel na straneh slovenske Wikipedije! Opazil sem, da so članki o kemikih (Pauling, Onsager) prepisani s strani http://www.kemiki.com/. Ali si avtor teh besedil ti in jih torej na ta način objavljaš pod GFDL? V tem primeru je vse v redu, sicer pa jih žal ne smemo objaviti brez izrecnega dovoljenja avtorja. --romanm (pogovor) 17:43, 9 april 2006 (CEST)

Glede avtorstva drži, sem avtor strani na www.kemiki.com. V izogib morebitnemu dvomu mi lahko predlagaš tudi email in ti pošljem email z adrese info@kemiki.com /ali pa/ dodam začasno nek potrditveni tekst na www.kemiki.com/kontakt.php. Ne razumem sicer povsem kako poteka mehanizem pogovora na wikipedii, upam, da si to pojasnilo dobil. Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Robertz (pogovor • prispevki)

Dobil sem, hvala za pojasnilo. MMG, na pogovornih straneh, kot je tale, se imamo navado podpisovati s štirimi tildami, ki se spremenijo v podpis in datum: tole --~~~~ dá tole: --romanm (pogovor) 18:06, 9 april 2006 (CEST)

Hvala ti za hiter odziv in za pojasnilo glede podpisa. --Robertz 18:13, 9 april 2006 (CEST)

Mimogrede, v izogib podobnemu, kar se je pripetilo zdaj bi najraje tudi za preostale moje članke o kemikih, ki sem jih napisal (še štirje) dodal vir (mojo stran). Sicer lahko nekdo, ki npr. na (Pauling, Onsager) strani vidi mojo povezavo, a jo ne vidi na preostalih straneh (npr. stran Carothers) spet prijavi problem z avtorskimi pravicami. Če je to ok, a se da to potem storiti na kak način, da ne bo dalj časa teh črnih zaslonov, npr. da jaz napišem povezave, ti pa jih kasneje "potrdiš". --Robertz 18:29, 9 april 2006 (CEST)

Zdaj, ko vemo, da si avtor ti, ni problema. --romanm (pogovor) 18:35, 9 april 2006 (CEST)

To stran sem preumseril na trenutno poimenovanje. Verjetno kemiki Linusa Paulinga poznajo pod tem imenom, izven domene kemije pa ni tako znan in je morda prav, da imamo poimenovanje s polnim imenom. Vsaj takšna je bila navada do sedaj, seveda z izjemami, ki jih določajo naše smernice, da velja najbolj razširjeno poimenovanje (čeprav morebiti kdaj tudi napačno). Upam, da se strinjaš s prestavitvijo. --xJaM 00:59, 20 april 2006 (CEST)

Se strinjam, hvala da si opazil. Robertz 19:09, 21 april 2006 (CEST)