Uporabniški pogovor:Maja.golob1

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Info. ob prvih urejanjih:

 1. Vsebina, ki si jo dodala mora biti tvoje lastno delo, ali pa moraš zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
 2. Slike (če jih naložiš) morajo biti opremljene s podatki o tem, kaj predstavljajo, z avtorjem/virom in dovoljenjem. Sicer bodo izbrisane.
 3. Članek poskusi oblikovati v slogu enciklopedije: poglej si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušaj v Peskovniku.

lp., Ziga 08:27, 22. maj 2009 (CEST)

Članek Retoromanščina je občutno prekratek in nima niti repa niti glave: kaj potrebuje:

 • naslovno vrstico, v slogu: "Retoromanščina je ..." , poleg tega jo govorijo tudi v Italiji..
 • kategorije in notranje povezave
 • poglej si, kako so urejeni drugi članki o jezikih

lp., Ziga 08:30, 22. maj 2009 (CEST)

 • kako naj si naključni bralec tolmači tvoj stavek: "...prvič pojavili z zavzemom E evropske ravnine.. "
  • ali je "E Evropske" samo jecljanje, ali pomeni "east", ali kaj drugega?
  • tudi kratice J ali V lahko mirno izpišeš v jug in vzhod.
 • ali pa "Danes je baltščina omejena na SV Baltik" - prosim izpiši. Čeprav v kontekstu vemo, kaj si mislila z SV, ta črkovna zveza lahko predstavlja marsikaj. Tudi Slovensko vojsko...

lp., Ziga 12:04, 22. maj 2009 (CEST)

Poleg tega poskusi dodati (vsaj) tujejezično povezavo na angleško wikipedijo (npr. na Rhaeto-Romance languages ali Romansh language, oziroma ustreznico); lahko pa tudi vse druge povezave, ki so navedene v ustreznem angleškem članku. Na koncu pa se v angleški članek doda še povezava na slovenski članek. --xJaM 12:07, 22. maj 2009 (CEST)

Pomoč[uredi kodo]

Živjo,

za pomoč, kako naj bi bil urejen članek o jeziku, si oglej nekaj primerov: galščina, lepontščina, venetščina, oskijščina, frigijščina, ipd. Članke, ki si jih dodala, uredi po tem zgledu. Kliklni na zavihek "uredi", da vidiš, kako se vzpostavljajo notranje povezave.

Članki naj imajo smiseln uvod, ki pojasnjuje naslovni pojem (npr. Palajščina je izumrl anatolski jezik, ki...). Vsebina naj bo razdeljena na smiselna poglavja. Pazi tudi na navajanje virov. LP, Jalen 14:04, 22. maj 2009 (CEST)