Uporabniški pogovor:Katja Bajc

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Mercator[uredi kodo]

Prosim, da se pri Mercatorju vzdržite poskusov oglaševanja v Wikipediji, katere glavna načela so preverljivost in nepristranskost. Dodatek v članek sem odstranil, ker je čisto navadna reklama. Glej tudi Wikipedija:Konflikt interesov. — Yerpo Ha? 11:32, 17. avgust 2011 (CEST)

"ne vsebuje nobenih spornih delov kot so reklame"?? Kaj pa je pisanje v prvi osebi množine drugega kot reklama?? Sem počistil stran, da so gor res osnovni podatki, pa še tu nekatere trditve potrebujejo zanesljive vire in bodo odstranjene če viri ne bodo dodani. Več kot to brez spoštovanja načel preverljivosti in nepristranskosti ne bo šlo. — Yerpo Ha? 12:51, 17. avgust 2011 (CEST)

Tole postaja že nadležno... ne, letna poročila in druge Mercatorjeve objave niso primeren vir. Zdaj se prosim malo ustavi in pred nadaljevanjem dobro preberi Wikipedija:Preverljivost. Je Mercator priznan izdajatelj? Ne, ker se ukvarja s trgovino, ne z založništvom, poleg tega podjetje samo o sebi ne bo objavljalo podatkov, ki bi ga predstavljali v slabi luči, kar je skregano z načelom nepristranskosti. Vsak, ki bere časopise in gleda poročila na televiziji, ve, da stvari niso vedno tako bleščeče kot hoče Mercator predstaviti v svojih sporočilih za javnost. Od vpliva politike na poslovanje, do težav z Agrokorjem v zadnjem času, do spornih prevzemov in menedžerskih mahinacij, do... To so podatki, relevantni za predstavitev pojma Mercator v enciklopedičnem smislu, ne pa bedne floskule o skrbi za stranke in zaposlene (ki jih mimogrede slednji postavljajo na laž že sami). Valicon in Planet Retail sta boljša vira (zato sem poglavje o tržnih deležih zaenkrat pustil), ampak bo treba dat natančno povezavo do podatka. Nazadnje še prosim, da pustiš kodo na koncu članka pri miru, dokler ne razumeš kategorizacije in kaj so to medjezikovne povezave. — Yerpo Ha? 14:05, 17. avgust 2011 (CEST)