Uporabniški pogovor:Janko Stibil

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Janko Stibil!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 22:13, 28 maj 2005 (CEST)

Wikipedija stremi k enotnemuslogu člankov, zato te prosim, da si pogledaš Wikipedija:Uvod, Wikipedija:Slogovni priročnik, Wikipedija:Urejanje strani in Wikipedija:Biografski članek. Prav tako bi te prosil, da si v člankih vzdržiš arhaizmov (npr. oficir -> častnik, patron -> naboj,...) in uporabljaš bolj enciklopedičen slog (brez leposlovnih olepšav; npr. da so s trpečo bosansko rajo ene krvi). LP, --Klemen Kocjančič 22:48, 28 maj 2005 (CEST)

Besedilo prevzemam neposredno iz knjige bom pa v doglednem času poskrbel za posodobitev arhaizmov in neeciklopedijskih olepšav in podobno... JS

Dobesedni prepis iz kakršnegakoli vira pomeni kršitev avtorskih pravic, zato te sprašujem, ali imaš dovoljenje za tako dejanje? V nasprotnem primeru bo potrebno izbrisati vse take prispevke. LP, --Klemen Kocjančič 22:57, 28 maj 2005 (CEST)

Nisem vedel da prepis iz "kakršnegoli" vira predstavlja kršitev avtorskih pravic - mar niso avtorske pravice časovno omejene - knjiga je bila izdana pred drugo sv. vojno (ne vem natačno kdaj, trenutno je nimam pri sebi)in kolikor se spomnim je v njej celo navedek , ki dovoljuje kopiranje vsebine brez omejitev.

Kar zadeva mene, lahko te članke tudi izbrišeš, če morda smatraš , da so neprimerni in moteči za slovensko wikipedijo...da ne bi po nepotrebnem izgubljal čas v iskanju letnice izdaje knjige itn.

JS

Če dovoljuje kopiranje, je v redu. Nihče noče, da bi kakšen avtor (oz. nosilec avtorskih pravic) tožil Wikipedijo zaradi takih stvari. Le popravi malo slog, da je enak slogu drugih člankov (npr. glej Rudolf Maister). MMG Podpis dodaš na koncu, tako da vstaviš --~~~~. LP, --Klemen Kocjančič 23:43, 28 maj 2005 (CEST)

Hvala na pojasnilu. Vem, da je knjiga izdana v samozaložbi teh preživelih dobrovoljcev oz. prostovoljcev (v knjigi se navajajo kot dobrovoljci) pred II. sv. vojno in da ne omenja nikakršnih avtorskih pravic, bom pa še vseeno preveril za ostalo. LP Janko Stibil