Uporabniški pogovor:Borislessnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Slike[uredi kodo]

Slike, ki jim manjkajo vsi podatki o vsebini, izvoru in licenci, za Wikipedijo žal niso uporabne in jih brišemo. Posebej še, če obstaja dvom, ali je sliko res dovoljeno objaviti tukaj (kot pri arhivskih fotografijah). Prosim torej, da opremiš stran Slika:Mihael Fidel Sreš.jpg z nujnimi podatki, kot je jasno napisano nad obrazcem za nalaganje. Navodila so na strani WP:SLIKE. Potem lahko svetujemo dalje. — Yerpo Ha? 11:25, 21. januar 2014 (CET)

Isto velja za novo naloženo kopijo. Dokler nima podatkov, sem jo umaknil iz članka. — Yerpo Ha? 11:46, 21. januar 2014 (CET)

Ne gre za vmesnik, temveč za smisel. S tehnikalijami (vmesnikom) že z veseljem pomagamo, samo vedet moramo, za kaj gre. Recimo, zdaj piše na opisni strani slike "lastno delo" (kar pomeni avtorsko delo uporabnika, ki jo je naložil), na moji pogovorni strani praviš, da je sliko poslala Božena Žibert, še vedno pa ni jasno, kdo je dejansko njen avtor, kar je pomembno s stališča avtorskih pravic. In če avtorja ne pozna noben od vaju, na čem potem temelji trditev, da je "dovoljenje javno" (ki mimogrede ne pove nič konkretnega)? Ne me razumet narobe, nočem povedat da se branimo prispevkov, ampak Wikipedija želi biti zbirka gradiva, ki ga je možno prosto uporabit v vsak namen (pravno gledano) - razen redkih izjem, ki pa morajo biti jasno označene. — Yerpo Ha? 13:33, 21. januar 2014 (CET)


Sliko sem za silo opremil po smislu, ampak daj prosim razumet, da nismo čarovniki, ki bi znali brat misli in namene nekoga, o katereme ne vemo nič, razen uporabniškega imena "Borislessnik" in dejstva, da je naložil eno fotografijo brez podatkov. Vprašanje je bilo postavljeno samo zato, da se stvari razčistijo, zato res ni potrebe po igranju vloge žrtve. Mimogrede, članka ni "Wikipedija odobrila in objavila" - Wikipedija ne deluje tako kot klasične publikacije. Objavil ga je tisti anonimni uporabnik, ki ga je napisal, kot uredniki pa nastopamo vsi (anonimni) uporabniki, pri čemer ga je lahko kdo zares pregledal ali pa ne. Če si ga pripravljen izboljšati, bi prosil, da navedeš kak objavljen vir, ki potrjuje zapisana dejstva (wikipedijski standardi referenciranja so pojasnjeni na straneh Wikipedija:Preverljivost in Wikipedija:Navajanje virov). — Yerpo Ha? 14:30, 21. januar 2014 (CET)