Uporabniški pogovor:Bižal

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Je kdo doma? Ne dodajaj avtorsko zaščitenih vsebin z drugih spletnih strani (to velja tudi za slike)! Namerno kršenje avtorskih pravic tukaj smatramo za vandalizem in če boš s tem nadaljeval, ti bomo morali preprečiti urejanje. Če želiš predstaviti klub, napiši vsebino s svojimi besedami. --Yerpo Ha? 10:31, 4. november 2008 (CET)

Avtorske pravice in slike[uredi kodo]

Če imaš dovoljenje je ok (zaenkrat verjamemo ljudem na besedo), upam samo da se zavedajo kaj pomeni objava pod licenco GFDL. Fajn bi bilo da jim to razložiš. Poskrbet boš moral še za slike, ki jih nalagaš - po pravilih za objavo slik mora biti vsaka opremljena z natančnim opisom kaj je gor, virom (ne samo olimpija.com, ampak natančen naslov) in licenco. Za zelo stare (izpred 1920, recimo), lahko uporabiš {{JL-staro}}, za novejše pa {{AP-prosta uporaba}}. Dodaš jo tako, da skopiraš ta čuden tekst, vključno z zavitimi oklepaji na stran od slike. Za primer sem ti uredil sliko Stadio-349.jpg. Klikni na ta link in potem "uredi stran" na vrhu slike, da bo bolj jasno kako se to naredi. Pa če imaš pisno dovoljenje administratorja nkolimpija.com za objavo, ga skopiraj na dno.

Mimogrede, kaj naj bi pomenilo Bloudek-opica.jpg in Ilirija-slavija-opice.jpg ??? --Yerpo Ha? 09:01, 5. november 2008 (CET)


Ok, bom uredil slike. To z opicami sem staknil na stari strani Olimpije, ki je v nekem spletnem arhivu. Čemu na koncu opice, nevem. Kot dokazilo za dovoljenje, ti lahko forwardiram email, sicer ni kaj prida dokaz, je boljše kot nič.

Še dovoljenje:

"From: Boris Škraban (boris.skraban@nkolimpija.com) Sent: Tue 11/04/08 11:06 PM To: bizal13@hotmail.com


Blaž,

tole je odfrčalo v spam, tako da nisem takoj opazil …

Pohvalno, da si se lotil pisanja. Uporabiš lahko vse, kar najdeš na strani, seveda pa ne pozabi navesti vira.

Pozdrav,

Boris"

Mu bom napisal še email glede licence, za slike pa bom poskrbel po navodilih.