Uporabniški pogovor:B-D

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, B-D!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 09:48, 18 maj 2005 (CEST)

Blokiranje reklam[uredi kodo]

B-D, blokiranje reklam je zelo zelo specifična tema, morda bi za začetek opisal brskalnike nasploh? --AndrejJ 09:58, 18 maj 2005 (CEST)

Vse ob svojem času. Trenutno je ta članek pomembnejši, ker bom iz foruma dal povezavo nanj, pa je wikipedija najprimernejša lokacija. --B-D_ 10:13, 18 maj 2005 (CEST)

Hm, po moje bi bilo potrebno blokirati reklamo za Adblock, Wikipedija ni najprimernejša lokacija! --AndrejJ 15:56, 18 maj 2005 (CEST)

Popolnoma se strinjam. Poleg tega - enciklopedija ni navodilo za uporabo. PMSM je primeren le prvi del članka (vključno s slikama). lp, --matijap | pogovor 16:38, 18 maj 2005 (CEST)

Zadeva ni reklama, ker sem namerno oblikoval stran tako, da se da dodajati še opise dodatkov proti reklamam, ki se vključujejo v Opero, IE, ipd. toda ker teh browserjev ne uporabljam, tudi ne poznam podrobnosti dodatkov za le-te in jih zato nisem šel opisovati. Če bi vsak dodal svoje znanje na stran bi postala uporabnejša kot, da folk samo razmišlja kako bi prosto znanje uničil, če ga sami ne potrebujejo. Živi in pusti živeti. --B-D_ 07:40, 19 maj 2005 (CEST)

Vsekakor Živi in pusti živeti, vprašanje je le ali, je mesto za življenje posrečeno izbrano. Ko pa se nekam naseliš, je primerno spoštovati lokalne običaje. Wikipedija je mišljena kot splošna enciklopedija, morda si ogledaš tudi Kaj Wikipedija ni. Tukaj pričakujemo splošen članek o blokiranju reklam, ne pa podrobnih navodil za uporabo. --AndrejJ 08:13, 19 maj 2005 (CEST)

Ne razumi narobe, nihče ne želi kar a priori brisati tvojih prispevkov in tudi vnaprej si dobrodošel. Gre le za to, da je za kakšne podrobne priročnike ipd. na voljo projekt Wikibooks (ali nekaj takega), v enciklopediji pa bi res zadostoval opis, kaj blokiranje sploh je in naštetih nekaj blokirnikov. Mimogrede, ali nimamo nemaesto reklam lepe slovenske besede oglasi? --Heretik 08:29, 19 maj 2005 (CEST)

Premaknjeno na wikisource. --B-D_ 14:59, 19 maj 2005 (CEST)