Uporabniški pogovor:Andrejcencic

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošlica[uredi kodo]

Zdravo! Še enkrat lepo pozdravljen na straneh slovenske wikipedije. Ali dovoliš, da uporabniško stran z naslovom IP pobriševa? --xJaM 03:15, 12 nov 2004 (CET)

Trenutno tudi izdelujemo članke o nobelovih nagrajencih za kemijo. Veliko je tja prispeval v zadnjem mesecu že Janez. --xJaM 03:18, 12 nov 2004 (CET)

Še en pozdrav in vprašanje[uredi kodo]

Pozdavljam te tudi jaz, približno en mesec star Wikipedist (pa zastrupljen). Dobrodošel.

Ker nekih pogovorov (verjetno na tvojem IP naslovu, preden si se normalno prijavil) nisem sledil, ti povem, da sem jaz tisti Janez, ki ga omenja XJam. Ko sem obdelal prve "kemične" nobelovce sem ugotovil da ne vem praktično ničesar o pravi kemiji in da mi razni postopki (kemični) ničesar ne povejo. Na začetku sem imel (sem se srečal) z osmozo, ... in podobnimi pojmi, vendar sem (ko sem napredoval po letih) naleteval na vedno manj meni vsaj približno zane vsebine. Opuščam nobelove nagrajence za kemijo, morda bom obdelal še kakšnega Nobelovca. Če me bo njegovo ime spomnilo na meni znani postopek, odkritje, ... Če te zanimajo se le loti "kemičnih" nobelovcev.

Prosim te pa nekaj, če ti ni odveč. Obdelal sem jih cca 6 (od leta 1901 dalje). Ali lahko strokovno pregledaš članke o teh nobelovcih in jih po poterbi popraviš, predvsem pa članke, ki sem jih vezal nanje. Vnesel sem tudi čalnek o Nobelu in povezan članek o nitroglicerinu.

Še enkrat lep pozdrav in dobrodošlica! Janez Novak 16:09, 12 nov 2004 (CET)


V redu. Potem bom strani Uporabniški pogovor:194.249.30.39 in Uporabnik:194.249.30.39 pobrisal. --xJaM 03:20, 12 nov 2004 (CET)

Podpisovanje člankov[uredi kodo]

Načeloma ti ni potrebno podpisovati člankov, ker je vse zabeleženo na zgodovini strani. Podpisujemo se ponavadi le na pogovornih straneh, da se nekako loči besedilo. Nekaj tvojih podpisov sem pobrisal, nekaj pa jih je še. Lahko pustiva do jutri, ko se bodo prebudili še ostali wikipedisti in bodo oni to tudi naprej naredili. :-) Jaz za danes odhajam.. --xJaM 03:29, 12 nov 2004 (CET)

HVALA

--Andrej Cenčič 03:32, 12 nov 2004 (CET)

Lahko kdo porihta to:[uredi kodo]

Na tej strani link:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Izotop_vodika

bi moral povzat s tem:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Te%C5%BEki_vodik_ali_devterij

Hvala

Delanje preusmeritev je lažje, kot si misliš. Viskalno polje na levi vneseš novi pojem, npr. Devterij in klikneš na "pojdi". Če tale pojem še ne obstaja, boš nekje na vrhu nove strani videl povezavo "ustvari članek s tem naslovom", ki ga klikneš, nato pa v urejevalno polje vpišeš #REDIRECT [[Izotop vodika]] in to je to. --Heretik 07:59, 12 nov 2004 (CET)

Slog člankov[uredi kodo]

Pozdrav še z moje strani. Opozoril bi le te na dejstvo, da tvoji članki trenutno ne "ustrezajo" zaželjenemu slogu člankov. Npr. oglej si kakšne ostale članke s podobno tematiko in kako so zgrajeni (predstavitev gesla, uvod članka, razdelitev članka, posebne sekcije (glej tudi, zunanje povezave,...) ali pa Wikipedija:Slogovni priročnik. Želim ti čim več uživanja pri nadaljen Wikidelu. LP, --Klemen Kocjancic 11:46, 13 nov 2004 (CET)

Klemen, najbolje bo, da članke popravimo, pa bo Andrej videl kakšni naj bi bili videti. Sicer me zelo veseli, da je med nami pravi (bodoči) kemik in tematika je zanimiva. Ob tej priložnosti Andreja prosim, da malo pogleda periodni sistem elementov in pove, če najde kakšen sistematično napačen prevod. --romanm (pogovor) 23:05, 14 nov 2004 (CET)