Reddit

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Reddit je ameriška zabavna, družbena in novičarska spletna stran, ki je bila ustanovljena 23. junija 2005[1] v Menfordu, Massachusettsu.

Na Reddit uporabniki objavljajo razne povezave (večinoma na druge spletne strani), ki jih lahko drugi uporabniki ocenijo pozitivno (upvote) ali negativno (downvote) in komentirajo. Komentarje lahko uporabniki ocenijo in komentirajo na enak način. V določenem obdobju najbolje ocenjena vsebina se lahko povzpe na t. i. frontpage (prednjo stran ali naslovnico) kjer jo lahko vidi največ uporabnikov. Stran je razdeljena na subreddite (podstrani), ki se razlikujejo po vsebini, ki je na vsakem od njih objavljena. Registrirani uporabniki lahko sledijo le določenim subredditom, medtem ko neregistrirani uporabniki nimajo te možnosti.

Ena najbolj priljubljenih spletnih mest na svetu - 19. najbolj obiskana spletna mesta Alex Internet. Spletno mesto ima aplikacijo za mobilne naprave, ki temeljijo na iOS in Android.[2][3]

Ustvarjalci razlagajo ime "Reddit" z igro besed iz angleščine «I read it on Reddit».[4]

Skupnost[uredi | uredi kodo]

54 % uporabnikov spletnega mesta je moških, 54 % jih živi v ZDA.[5] Od leta 2013 je bilo 6 % odraslih uporabnikov interneta v ZDA uporabniki Reddita, pri čemer je bila večina uporabnikov med 18 in 29 let.[6]

Povezave[uredi | uredi kodo]

reddit.com

Viri[uredi | uredi kodo]

  1. »reddit on June23-05«. Pridobljeno 6. decembra 2014.
  2. »reddit.com Competitive Analysis, Marketing Mix and Traffic«. alexa.com. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 20. novembra 2017. Pridobljeno 12. novembra 2021.
  3. »Reddit: The Online Browsing Community«. futurestarr.com. Pridobljeno 12. novembra 2021.
  4. »What does the name "reddit" mean?«. reddit.com. Pridobljeno 12. novembra 2021.
  5. »The Demographics Of Reddit: Who Uses The Site?«. alphr.com. Pridobljeno 12. novembra 2021.
  6. »6% of Online Adults are reddit Users«. pewresearch.org. Pridobljeno 12. novembra 2021.