RUTAR group

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
RUTAR Group
Rutar Logo
TipGmbH (d.o.o.)
Ustanovitev1961
SedežDobrla vas (Eberndorf), Austria
Ključni ljudjeJosef Rutar
Produktiprodaja pohištva in dodatkov za dom
Spletna stranrutar.com

RUTAR Group je avstrijsko podjetje in eno od vodilnih v trgovsko pohištveni branži na področju srednje in vzhodne Evrope s skoraj 900 zaposlenimi.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Ustanovitev

Uspešna zgodba RUTAR Group se je pričela leta 1961 z majhno trgovino v Dobrli vasi. Zdaj ima multinacionalno družinsko podjetje v lasti 4 poslovalnice na avstrijskem Koroškem, 10 poslovalnic v Sloveniji ter tri poslovalnice v Italiji.

Požar Rutar centra v Eberndorfu/Dobrli vasi

Aprila leta 2009 je pogorela skoraj celotna stavba Rutar centra v Dobrli vasi. Poškodovana je bila celotna razstavna površina z razstavnimi eksponati. Zaradi hitrega in profesionalnega posredovanja 23 gasilskih enot, s skupno 220 osebami in 35 vozili iz okoliških krajev, na srečo ni bilo poškodovanih ljudi. Pred ognjenimi zublji jim je uspelo rešiti tudi upravno zgradbo. Devet mesecev po požaru je bil Rutar center ponovno odprt.

Škoda zaradi toče v RUTAR Villach/Beljak

Močna toča in hudo neurje sta julija 2015 prizadela celoten Beljak. Velika škoda je nastala tudi na strehi in fasadi Rutar poslovalnice. Zaradi razbitih stekel na strehi stavbe je prišlo do vdora vode, ki je poplavila vsa nadstropja in povzročila veliko škodo. Pohištvena hiša je morala biti v celoti obnovljena. Kljub obširni in zahtevni prenovi je bila poslovalnica odprta že v oktobru istega leta.

Prenova[uredi | uredi kodo]

V začetku leta 2012 je bil sprejet projekt prenove vseh avstrijskih poslovalnic v višini več milijonov evrov, vse pohištvene hiše na avstrijskem Koroškem so bile modernizirane. RUTAR Celovec se lahko pohvali z največjo razstavo kuhinj na avstrijskem Koroškem, Rutar Beljak z največjo razstavo kuhinj v regiji ter Rutar Šentvid z najmodernejšim razstavnim prostorom.

Ekspanzija[uredi | uredi kodo]

Leta 2001 je RUTAR odprl prvo poslovalnico izven Avstrije. Rutar v Ljubljani je ena najbolj modernih pohištvenih hiš z največjo razstavo kuhinj v Sloveniji. Kasneje so sledile še poslovalnice v Mariboru, Kranju, Celju, Murski Soboti in Dravogradu. Leta 2012 se je s poslovalnico v Kopru odprla deveta slovenska pohištvena hiša. Ekspanzija se nadaljuje, junija 2016 se je odprla prva italijanska poslovalnica v Udinah, nato sta v letu 2017 sledili še dve poslovalnici v Italiji v Zoppoli in San Fioru. V letu 2018 se je odprla nova poslovalnica v Novi Gorici.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]