Predloga:Izbrano/41. teden 2012

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Stephen Strasburg leta 2009
Stephen Strasburg leta 2009

Stephen James Strasburg je ameriški poklicni igralec baseballa, ki se je rodil 20. julija 1988 v San Diegu, Kalifornija, ZDA.

Strasburg igra za ekipo Washington Nationals v ligi MLB. Kot neizstopajoč srednješolski igralec se je pridružil Državni univerzi v San Diegu, kjer je svojo metalsko spretnost izuril do te mere, da je postal eden najboljših univerzitetnih metalcev svoje generacije. Televizijska hiša ESPN ga je označila za »z največjimi pričakovanji pospremljen izbor v zgodovini nabora lige MLB«, revija Sports Illustrated pa za »najbliže medijsko spremljanega obetavnega metalca v zgodovini baseballa«.

Le nekaj mesecev po vstopu v ligo MLB si je strgal vez v komolcu, zaradi česar je potreboval Tommy Johnovo operacijo. Po leto dni trajajočem okrevanju se je ekipi ponovno pridružil ob koncu leta 2011, a sezono končal z le 24 menjavami. Leto kasneje se mu je na najvišji stopnji prvič zares odprlo - zaigral je na Tekmi vseh zvezd. Po tem, ko je ekipo popeljal do praga končnice, mu je njeno vodstvo kot del postopka okrevanja onemogočilo nadaljnje nastopanje, kar je širom ZDA sprožilo burno debato. Preberite več ...