Predloga:Infopolje Odbojkar

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Infopolje Odbojkar
{{{caption}}}
Osebni podatki
Polno ime{{{fullname}}}
Rojstvo{{{birth_date}}}
{{{birth_place}}}
Smrt{{{death_date}}}
{{{death_place}}}
Višina{{{height}}}
Športna kariera
Reprezentanca{{{country}}}
Klub{{{club}}}
Položaj{{{position}}}
Olimpijske igre
Nastopi{{{olympicteams}}}
Medalje{{{olympicmedals}}}
Svetovna prvenstva
Nastopi{{{worldsteams}}}
Medalje{{{worldsmedals}}}
Evropska prvenstva
Nastopi{{{euteams}}}
Medalje{{{eumedals}}}
Nagrade{{{awards}}}
Dokumentacija za predlogo[poglej] [uredi] [zgodovina] [osveži]

Integracija infopolj z Wikipodatki[uredi kodo]

Prednosti in slabosti[uredi kodo]

Prednosti:

  • Zajemanje podatkov iz centralnega prostora za vse Wikipedije
  • Ustvarjanje in osveževanje podatkov na enem mestu

Slabosti:

  • Neustrezno osveževanje ali brisanje podatkov izven nadzora naše Wikipedije, ker sprememb podatkov ne vidiš direktno v članku.

Kako Wikipodatki zbirajo podatke[uredi kodo]

Podatki v Wikipodatke vnašajo uporabniki in boti. Nekateri boti podatke pridobijo iz Wikipedijinih infopolj, kategorij in člankov. Vsak članek (»item« v terminologiji Wikipodatkov) ima ustrezno stran v Wikipodatkih, kjer se nahajajo podatki. Nekateri boti dodajo »imported from _ Wikipedia« kot obvestilo o izvoru informacije. Ko se podatki prenašajo iz Wikipedije v Wikidata se le-ti ne spremenijo. Pri razvoju baze Wikipodatkov pomagajo izkušenejši Wikipedisti iz različnih projektov.

Delovanje[uredi kodo]

V določenih infopoljih se že uporabljajo podatki iz Wikipodatkov. Za katere podatke gre so na voljo informacije v samem infopolju. Podatki se zajemajo iz Wikipodatkov le v primeru, ko določeni parameter nima že vnesene lokalne vrednosti.

  • Če je v članku na vrhu vključeno prazno infopolje brez kakršnih koli parametrov, se bodo vsi podatki napolnili iz Wikipodatkov.
  • Če ima članek v Wikipodatkih vpisane tudi rojstne podatke in podatke o smrti, zato se le-ti pojavijo v infopolju. Tukaj se izvede tudi avtomatska kategorizacija v kategoriji Rojeni leta xxxx in Umrli leta yyyy. Članek se pojavi tudi v vzdrževalni kategoriji Kategorija:Članki z redefiniranimi elementi iz Wikipodatkov, ker je v Wikipodatkih na voljo tudi slika, infopolje pa uporablja lastno sliko.

Zatorej, vedno imajo prednost lokalni podatki, ki so vneseni v parametre infopolj.

Kako vnesti podatke v Wikipodatke[uredi kodo]

Vsak članek (objekt) ima na levi strani v menuju Orodja -> Objekt Wikipodatki možnost urejanja lastnih Wikipodatkov. Točno kako je tam treba izpolniti podatke si je najbolje ogledati kar na primeru Marco Simoncelli v Wikidata.