Pragwald

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Pragwald je slovenska metal skupina. Skupino sestavljajo Uroš Križnik (bobni), Iztok Kampuš (kitara), Miri Agrež (bas kitara) in Pascal Rogl (vokal).

Nastopali na Žuru pod Žvajgo, Fuck off commercial Festivalu in drugih prireditvah. Igrali skupaj s Xenophobia, Epidemic zone, Game over, Sarcazm, Salem, Disharmonic orchestra, Atrocity, Necrosis, Holly Moses, Phantasmagoria ... Leta 1991 so v studiju BonTon posneli naslednje skladbe: In Nomine, Temple of sadness, Juust a question ...Why?, Pragwald blues. Kompilacija Growls II je objavila dve njihovi skladbi: Unlogical solution in In nomine. Poleg skupin Sentenced, Sinister, Exhumed, Demigod, Incantation in še drugih so Pragwald edina slovenska skupina na kompilaciji.

Magazin No name je zapisal:

Začeli so leta 1988 kot power metal skupina. Takrat so nastopili na par prireditvah, vendar so kasneje razpadli. Leta 1989 so se ponovno združili, tokrat s pevcem Pascalom Roglom. Njihova zdajšnja zasedba so: Uroš Križnik (bobni), Iztok Kampuš (kitara), Miri Agrež (bas kitara) in Pascal Rogl (vokal). Njihovo glasbo bi lahko opisali kot agresivni Pragwald metal. Nekaj so sodelovali tudi z Atrocity, Disharmonic Orchestra, Pungent Stench, Holy Moses... Nedavno so posneli svoj debitantski demo, preprosto naslovljen kar Pragwald. Posnetek vsebuje 5 skladb. Pesmi so dobre, še posebno prvi dve. Glasba je brutalna z nekaj power metal napevi.