Megadeth: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
SportiBot (pogovor | prispevki)
spletna stran z Wikipodatki
Amazone7 (pogovor | prispevki)
slog, dodana povezava
Vrstica 13: Vrstica 13:
}}
}}


'''Megadeth''' je [[Amerika|ameriška]] [[thrash metal]] skupina. Ustanovil jo je vokalist in kitarist [[Dave Mustaine]] leta [[1983]]. Verjetno ne bi nikoli obstajali, če ne bi bilo [[Metallica|Metallice]]. Dave je kariero začel z [[James Hetfield|Jamesom Hetfieldom]] in [[Lars Urlich|Larsom Ulrichom]], ki je bil dveh letih izključen iz skupine zaradi [[alkoholizem|alkoholizma]] in razgrajaštva. Ustanovil je skupino Megadeth in postal njen glavni vokalist. Prav njegovo razgrajaštvo in nepredvidljivost sta botrovala veliko spremembam v postavi skupine. S prehodom v devetdeseta in prebojem Metallice v popularni tok glasbe so tudi Megadeth doživeli svoj vrhunec. Z albumom iz leta 1992, [[Countdown to Extinction]], ki je z uspešnicama [[Symphony of destruction]] in [[Skin O' My teeth]] prilezel do drugega mesta ameriške lestvice in dvojne platinaste naklade je Megadeth prav tako kot Metallica zaplaval v bolj komercialne vode. Bojna sekira z bivšo skupino je bila zakopana, ko so v [[Milton Keynes]]u nastopili na istem koncertu in celo odigrali dve skladbi skupaj. Leta [[2002]] si je Mustaine poškodoval roko, kar je bil glavni razlog za propad skupine. Leta [[2004]] Mustaine znova združi skupino v popolnoma novi postavi.
'''Megadeth''' je [[Amerika|ameriška]] [[thrash metal]] skupina. Ustanovil jo je vokalist in kitarist [[Dave Mustaine]] leta [[1983]]. Najverjetneje skupina sploh ne bi nastala, v kolikor ne ne bi bilo skupine [[Metallica]]. Frontmen Dave Mustaine je kariero začel z [[James Hetfield|Jamesom Hetfieldom]] in [[Lars Urlich|Larsom Ulrichom]] v skupini Metallica in bil po dveh letih iz nje izključen zaradi [[alkoholizem|alkoholizma]] in razgrajaštva. Ustanovil je skupino Megadeth in postal njen glavni vokalist. Prav njegovo razgrajaštvo in nepredvidljivost sta botrovala veliko spremembam v zasedbi skupine. S prehodom v devetdeseta in prebojem Metallice v popularni tok rock glasbe so tudi Megadeth doživeli svoj vrhunec. Album [[Countdown to Extinction]] iz leta 1992 je z uspešnicama [[Symphony of destruction]] in [[Skin O' My teeth]] dosegel drugo mesto ameriške lestvice ter dvojno platinasto naklado, skupina Megadeth pa je prav tako kot Metallica zaplavala v bolj komercialne vode. Nesoglasja Davea Mustaina s skupino Metallica so bila zglajena, ko so v skupaj nastopili na koncertu v [[Milton Keynes]]u ter celo odigrali skupaj dve skladbi. Leta [[2002]] si je Mustaine poškodoval roko, kar je bil odločilni razlog za propad skupine. Leta [[2004]] Mustaine znova združi skupino v popolnoma novi zasedbi.


== Zasedba ==
== Zasedba ==
Vrstica 49: Vrstica 49:
* [http://www.megadeth.com/ Uradna stran]
* [http://www.megadeth.com/ Uradna stran]
* [http://www.darklyrics.com/m/megadeth.html Besedila pesmi]
* [http://www.darklyrics.com/m/megadeth.html Besedila pesmi]
* [https://www.youtube.com/watch?v=RBga_Ics9wE Dokumentarni film o skupini]


{{band-stub}}
{{band-stub}}

Redakcija: 23:45, 5. avgust 2016

Megadeth
Portret
Osnovni podatki
SlogiThrash metal, heavy metal, hard rock
Leta delovanja1983 - danes
ČlaniDave Mustaine, Chris Broderick, David Ellefson, Shawn Drover

Megadeth je ameriška thrash metal skupina. Ustanovil jo je vokalist in kitarist Dave Mustaine leta 1983. Najverjetneje skupina sploh ne bi nastala, v kolikor ne ne bi bilo skupine Metallica. Frontmen Dave Mustaine je kariero začel z Jamesom Hetfieldom in Larsom Ulrichom v skupini Metallica in bil po dveh letih iz nje izključen zaradi alkoholizma in razgrajaštva. Ustanovil je skupino Megadeth in postal njen glavni vokalist. Prav njegovo razgrajaštvo in nepredvidljivost sta botrovala veliko spremembam v zasedbi skupine. S prehodom v devetdeseta in prebojem Metallice v popularni tok rock glasbe so tudi Megadeth doživeli svoj vrhunec. Album Countdown to Extinction iz leta 1992 je z uspešnicama Symphony of destruction in Skin O' My teeth dosegel drugo mesto ameriške lestvice ter dvojno platinasto naklado, skupina Megadeth pa je prav tako kot Metallica zaplavala v bolj komercialne vode. Nesoglasja Davea Mustaina s skupino Metallica so bila zglajena, ko so v skupaj nastopili na koncertu v Milton Keynesu ter celo odigrali skupaj dve skladbi. Leta 2002 si je Mustaine poškodoval roko, kar je bil odločilni razlog za propad skupine. Leta 2004 Mustaine znova združi skupino v popolnoma novi zasedbi.

Zasedba

Trenutni člani
Bivši člani

Kitaristi:

Basisti:

Bobnarji:

Zunanje povezave