Požar v bolnišnici svetega Antona (Effingham, Illinois): Razlika med redakcijama

Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
m
Gasilci so se morali že med reševalno akcijo soočati s kritičnimi komentarji ostalih prisotnih na kraju dogodka, saj je to v navadi v slučaju večjih nesreč ter izgube človeških življenj. Večina gasilcev je bila v tretjem nadstropju. Odločiti so se morali morajo med dvema možnostma. Ali začeti reševati bolnike ali pa potegniti cevi in polivati [[ogenj]] z vodo. Mnogi od pacientov so bili živi, a bi zagotovo umrli v požaru, če ne bi bilo reševanje pacientov prva prioriteta. To prioriteto je določil sam pomočnik Chamberlaina, bila pa je potrjena tudi s strani inženirja Wilkinsa ob njegovem prihodu minuto ali dve kasneje.
 
Novinarji so bili zelo hitri pri pobiranju komentarjev in preverjanju govoric o nizkem pritisku vode na hidrantih, ki so povzročalpovzročale preglavice pri gašenju ognja. Šteje se, da so bile zaloge vode, pritiska in gasilske opreme zadostne, da bi bile kos skoraj vsaki urgenci požara, razen pri nalogah s katerimi so se soočili v bolnišnici Svetega Antona, saj je bil požar specifičen. To pomeni da je ogenj bil prisoten na lokacijah hodnikov , stopnišč ter strehi. Požar se je pričel ter razširil brez kakršnegakoli avtomatskega javljanja signala požara.
Na odziv na državni policijski radijski alarm, so prostovoljna gasilska društva iz Matoona (28 milj), Neoga (15 milj), Sigela (8 milj), Alpamonta (12 milj), Teutopolisa (4 milje) in Salema (45 milj) prišla z enim službenim vozilom. Centralia (62 milj) je poslala gasilce na prizorišče brez aparatur ter opreme. Zatem je več kot 50 gasilcev iz te in drugih skupnosti bilo na dolžnosti nekaj dni, saj so iskali dokaze, ki bi lahko kazali na vzroke požara.
 
87

urejanj

Navigacijski meni