Spletni imenik: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 585 zlogov ,  pred 11 leti
m
umaknjena preobilica spletnih linkov
m (umaknjena preobilica spletnih linkov)
== Kako vpis v imenike pomaga ==
 
Vpis strani v spletne imenike vam lahko prinese kar nekaj kvalitetnih povezav na vašo stran in vam bo tako pomagal pri pozicioniranju na straneh prikazanih iskalnih rezultatov (SERPs) na spletnih iskalnikih. Seveda samo vpis ne bo zadostoval. Večina spletnih imenikov omogoča vpisovalcu, da poda tudi kratek opis strani, nekateri pa omogočajo tudi vpis ključnih besed in meta opisa (description), ki so na nekaterih spletnih imenikih uporabljene na straneh, kjer so prikazane podrobnosti o vpisani spletni strani. Za [http://www.imenik-spletnih-strani.net/vpis-spletne-strani-v-imenik vpis strani v imenik](e) si je pametno vzeti vsaj 5 minut za vsak imenik in poiskati najbolj primerno kategorijo oziroma pod-kategorijo. Ob vpisu strani je v bistvu najbolj pomemben tekst, ki ga podate kot opis strani saj bodo tega roboti spletnih iskalnikov povezali z vpisano spletno stranjo. Če imenik omogoča tudi vpis meta opisa je dobro če se ta razlikuje od opisa strani pa tudi o vpisanih ključnih besedah je pametno dobro premisliti. Ker pa so vedno bolj uporabljeni tudi RSS viri nekaj imenikov omogoča tudi vpis povezave do RSS vira strani, ki je včasih uporabljena za prikazovanje zadnjega dogajanja na strani, ker naredi strani spletnih imenikov z prikazanimi podrobnostmi o strani bolj dinamične in tako tudi bolj zanimive za robote spletnih iskalnikov. To vam lahko še bolj pomaga pri pozicioniranju na spletnih iskalnikih, ki pomembnost strani med drugim merijo tudi po številu povezav, ki kažejo na stran iz drugih strani. Zbiranje takšnih povezav med kar sodi tudi izmenjava povezav je le del procesa optimizacije spletne strani, ki se izvaja izven strani same (off site).
 
== Zgodovina ==
Vse se je začelo z imenikom DMOZ, ki je nastal leta 1998 in so ga dolgo časa uporabljali spletni iskalniki kot vir do novih strani na internetu. Zdaj pa se DMOZ, ki pa ima zadnje čase velike probleme uporablja le v prej omenjene namene, torej za izboljšanje pozicioniranja na spletnih iskalnikih in tako posledično za pridobivanje več obiskovalcev. Zdaj je internet poln takšnih ali drugačnih spletnih imenikov. V letu 2007 pa so se pojavili tudi imeniki, kjer so povezave prikazane glede na velikost plačila (bid directories). Torej bo položaj vpisa odvisen od vsote.
 
== SpletniNajbolj znani spletni imeniki ==
 
* Tuji
** DMOZ (Googlov imenik prikazuje imenik DMOZ)
** [[SloWWWenia]]
** [[SloWWWenija]] (ta ima črko J)
** [http://weblog.hamsterdesign.si/seznam-spletnih-imenikov-direktorij-za-vpis-spletne-strani Spletni imeniki (seznam)]
 
== Zunanje povezave ==
* [http://dmoz.org/ DMOZ]
* [http://dir.yahoo.com/ Yahoo imenik]
** [http://weblog.hamsterdesign.si/seznam-spletnih-imenikov-direktorij-za-vpis-spletne-strani SpletniSeznam imenikislovenskih (seznam)spletnih imenikov]
 
* [http://www.matkurja.com/si/katalog/vpis/stran/ Mat'Kurja]
* [http://www.imenik-spletnih-strani.net/ Brezplačni imenik za promocijo spletnih strani]
* [http://www.spletni-imenik.si/ Spletni Imenik]
* [http://www.najdi.si/service.jsp?submenu=addurl Najdi.si]
* [http://www.raziskovalec.com/add_regije.html Raziskovalec]
* [http://www.slowwwenia.com/imenik/add SloWWWenia]
* [http://www.slowwwenija.com/dodaj.php SloWWWenija]
* [http://www.web-imenik.net/submit.php Web-Imenik]
* [http://www.webdirectory.si/ Brezplačni spletni imenik]
[[Kategorija:Spletne strani]]
 

Navigacijski meni