Župnišče: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
TadejM (pogovor | prispevki)
m rektgr
TadejM (pogovor | prispevki)
mBrez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Župnišče''' imenujemo zgradbo, ki je poimenovana po krajevnem okusu, vendar je zanjo značilno, da v njej stanuje ali je v njej stanoval vodja posamezne [[Krščanstvo|krščanske cerkve]]. Običajno je zgrajena v bližini [[cerkev|cerkve]]. Služi kot stanovanjski objekt in objekt kjer se opravljajo vsa uradniška dela, ki so v zvezi s cerkvijo. Vendar temu ni vedno tako, saj so mnoge zgradbe, ki jih je cerkev prodala še vedno ohranile ime župnišče.
'''Župníšče''' imenujemo zgradbo, ki je poimenovana po krajevnem okusu, vendar je zanjo značilno, da v njej stanuje ali je v njej stanoval vodja posamezne [[Krščanstvo|krščanske cerkve]]. Običajno je zgrajena v bližini [[cerkev|cerkve]]. Služi kot stanovanjski objekt in objekt kjer se opravljajo vsa uradniška dela, ki so v zvezi s cerkvijo. Vendar temu ni vedno tako, saj so mnoge zgradbe, ki jih je cerkev prodala še vedno ohranile ime župnišče.


{{reli-stub}}
{{reli-stub}}

Redakcija: 19:55, 3. december 2007

Župníšče imenujemo zgradbo, ki je poimenovana po krajevnem okusu, vendar je zanjo značilno, da v njej stanuje ali je v njej stanoval vodja posamezne krščanske cerkve. Običajno je zgrajena v bližini cerkve. Služi kot stanovanjski objekt in objekt kjer se opravljajo vsa uradniška dela, ki so v zvezi s cerkvijo. Vendar temu ni vedno tako, saj so mnoge zgradbe, ki jih je cerkev prodala še vedno ohranile ime župnišče.