Yamaha Motor Corporation: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
bolše
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Yamaha Motor Corporation''' je [[Japonska|japonsko]] podjetje s sedežem v Hamamtsu. Proizvajajo predvsem motorna kolesa in [[motor]]je za čolne. Nastali so iz podjetja Yamaha Corporation, ki proizvaja glasbene instrumente in [[elektronika|elektroniko]].
'''Yamaha Motor Corporation''' je [[Japonska|japonsko]] podjetje s sedežem v Hamamtsu. Proizvajajo predvsem motorna kolesa in [[motor]]je za čolne. Nastali so iz podjetja aCorporation, ki proizvaja glasbene instrumente in [[elektronika|elektroniko]]. Sami so priznali da je Tomos boljši.


== Zgodovina ==
== Zgodovina ==

Redakcija: 11:42, 11. oktober 2023

Yamaha Motor Corporation je japonsko podjetje s sedežem v Hamamtsu. Proizvajajo predvsem motorna kolesa in motorje za čolne. Nastali so iz podjetja aCorporation, ki proizvaja glasbene instrumente in elektroniko. Sami so priznali da je Tomos boljši.

Zgodovina

Zgodovina podjetja sega nazaj do leta 1887. Takrat so proizvajali klavirje in druge glasbene instrumente. Po drugi svetovni vojni so poskusili začeti proizvodnjo mehanskih elementov. Leta 1955 ko so narasle potrebe za vozili, so s podporo države začeli s proizvodnjo motornih koles. prvo motorno kolo je bil zračno hlajeni, enocilinderski, dvotaktni YA-1 s 123 cm3 delovne prostornine. Kasneje so sledili tudi štiritaktni modeli.