Pomoč:Uvod v pogovorne strani/2

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Pogovorne strani
Začetek pogovora

Pridobivanje pozornosti
Iskanje drugih za pomoč

Povzetek
Preglejte, česa ste se naučili



Vsak, ki prispeva v Wikipedijo, ima svojo lastno uporabniško pogovorno stran. Na tej strani vam lahko vsakdo pusti sporočilo. Ljudje vam lahko postavijo vprašanje ali pa vam dajo nasvet. Obstajajo tudi avtomatizirani »boti«, ki vam lahko podajo koristna sporočila.

Neregistrirani uporabniki s skupno internetno povezavo, kot so šole ali domača omrežja, si delijo skupno pogovorno stran. Če vam kdo pusti sporočilo, boste videli obvestilo na vrhu katerekoli strani, ki jo pravkar gledate: Ko boste prejeli sporočilo, boste na vrhu svojega zaslona prejeli obvestilo:

Odgovorite lahko na enak način, kot bi odgovarjali na pogovorni strani članka: Kliknite povezavo [odgovori] za komentarjem in uporabnika omenite z ikono Ikona »Dodaj uporabnika«, da bo prejel obvestilo.

Običajno lahko najdete uporabniško pogovorno stran uporabnika tako, da sledite povezavi v podpisu na koncu sporočila, označeni s »pogovor«. Uporabnikovo pogovorno stran lahko vedno dosežete s klikom imena v podpisu in nato klikom zavihka »Pogovor«, kar lahko naredite tudi v zgodovini članka. Pogovorno stran stran drugega urejevalca lahko vedno dosežete tudi tako, da v iskalno polje vtipkate »Uporabniški pogovor:« in ime uporabnika.