Pogovor o predlogi:Perzijski kralji

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pri Ahemenidih (Kir II. Starejši Veliki, Kambiz II., ...) so že bile 'škatle' predhodnikov in naslednikov. Sedaj pa tega ne znam uskladiti s to predlogo, ker uporablja cel kup 'svojih' podpredlog. --xJaM 23:08, 31 maj 2005 (CEST)

To sem prevzel po :en; ki uporablja en tip predloge za te potrebe, ko se zamenja le del predloge (perzijski kralj, rimski cesar,...). Bom pogledal če obstaja podobna predloga za osebe z večimi nazivi. LP, --Klemen Kocjančič 23:11, 31 maj 2005 (CEST)

Bolj mi 'leži na duši' barva - v tem primeru neka zelena. Ja, pa tudi glede imen, kot si omenil. Ali pa dva/več predhodnikov/naslednikov... Ali se da s to predlogo ustvariti nekaj kot:

Predhodnika:
Kambiz I. in
Arsam
Perzijski kralj Naslednik:
Kambiz II.
 
Ahemenidska dinastija

Ja, saj je lepo, da povzameš po en: Še lepše pa je, kot sam veš, če se upošteva že tudi tisto, kar je bilo prej narejeno. --xJaM 23:17, 31 maj 2005 (CEST)

Poglej si npr. ta članek, kako uporabijo ta tip predloge za večkratne nazive. V bistvu podvajanje okvirjev. Saj sem upošteval predhodno delo, nisem ga odstranjeval oz. spreminjal,... LP, --Klemen Kocjančič 23:22, 31 maj 2005 (CEST)

Hm, ja. Načeloma si ga. Ker bo PMM ta predloga obveljala, predhodne enostavne s tabelami wiki pa bodo slej ko prej odpadle. Sem jih že sam hotel zamenjati v zgoraj omenjenih člankih, pa me je minilo, ker ne bi šel spreminjati podpredlog. Lahko bi npr. naredil predlogo {{Perzijski kralji}} in v njej zapisal le tabelo, oziroma nekaj podobnega. Kaj naj sedaj naredim? Naj tako pustim ali je možen kakšen dogovor/kompromis glede tega (barve, način (stolpci, vrstice), itd)? --xJaM 23:29, 31 maj 2005 (CEST)

Nikjer nisem rekel, da je potrebno uporabljati to predlogo. Tudi SSM, da je taka oblika malo prepusta (glede slogovno-oblikovnega stališča), a vse take predloge na :en so take. Ali je tam dogovor (tam)? Sam te predloge itak nisem mislil uporabiti povsod, ampak le pri starejših/izumrlih dinastijah/rodbinah; pri drugih pa posamične (npr. za komandanta KMP ZDA). LP, --Klemen Kocjančič 07:22, 1 jun. 2005 (CEST)