Pogovor o predlogi:NVatlas

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Prosim za dokumentacijo, hvala. --Eleassar pogovor 17:24, 8 junij 2006 (CEST)

Tole sem že ugotovil: za izpis povezave na ustrezni zemljevid/prikaz v NVAtlasu poiščeš lokacijo in klikneš gumb Pošiljanje pogleda po elektronski pošti. --Eleassar pogovor 17:32, 8 junij 2006 (CEST)

Lokacija, lega, položaj ...[uredi kodo]

Gre v splošnem za lego nečesa v nekem koordinatnem sistemu. Če to ni najbolj (in tudi natančno) splošno rečeno, potem ne vem. Kolikokrat naj ponovim, zakaj uporabljati tuje besede. V tem smislu sem tudi vrnil zadnjo popravo. --xJaM 22:24, 8 junij 2006 (CEST)

Čudno tudi, da takšnih osnovnih besed ne naučijo o šoli, da moramo potem tukaj o tem razpravljati po možnosti v nedogled. --xJaM 22:26, 8 junij 2006 (CEST)

Prav, sem premislil in se strinjam z lego. Vsekakor boljše kot položaj. --Eleassar pogovor 22:33, 8 junij 2006 (CEST)
Kaj ti je dalo misliti? Sprašujem, ker si eden od tistih, ki jih človek z argumenti pač zelo težko prepriča. Sicer tudi položaj ni slabo, in ga velikokrat dejansko uporabljamo za to stvar (lego, lokacijo, ali kakorkoli v tem smislu). V SSKJ so, se mi zdi, malo slabše definicije ravno o tem, čeprav so v njem drugače dobre. Meni sicer ne da miru, recimo izraz iz fizike - ravnovesna lega, ki kaže bolj na odstopanje od neke poti, ne pa od 'lege' - čeprav seveda verjetno ne smem tako togo razmišljati. Malo daljše - npr. ničelna lega tudi ni slabo. Seveda, v prejšnjem stavku sem mislil na neravnovesno lego. Ravnovesno lego na krogli je malo težje določiti in je lahko na idealni krogli kjerkoli. --xJaM 22:51, 8 junij 2006 (CEST)
Ničelna lega mi zveni sicer malo manj skrivnostno od, recimo mirovne mase (npr. za delce), ki je dejansko nikoli nisem prav dobro razumel. --xJaM 22:53, 8 junij 2006 (CEST)
Trenutno besedilo se bere, kot bi opisovalo, kje v NVatlasu leži kraj. Še vedno se mi zdi najbolj nedvoumna prva, "moja" različica. --matijap | pogovor 15:51, 9 junij 2006 (CEST)

Lega (kraja) v naravi, prikazana v NV atlasu. Tako to berem sam in se mi zdi čisto v redu. --Eleassar pogovor 16:00, 9 junij 2006 (CEST)