Pogovor o kategoriji:Častniki Kontinentalne vojske

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Zopet moja tečnoba (glej tudi Mehiško vojno). Kaj pri Odinu je ta presneta kontinentalna vojska???--Janez Novak 12:49, 18 januar 2006 (CET)

de:Kontinentalarmee --AndrejJ (pog., prisp.) 13:42, 18 januar 2006 (CET)
Andrej pa ne trdi prosim da moram preiskati še vse Wikipedije in ves splet da ugotovim za kaj se v članku gre. --Janez Novak 14:01, 18 januar 2006 (CET)

Tudi jaz nočem tečnariti, vendar ima slovenščina za der Kontinent tudi izraz celina. Seveda, seveda, vojaška terminologija pravi pač »Kontinentalna vojska«. Ni mi pa še nihče odgovoril zakaj tako. Morda VT celo loči med pojmoma kontinent in celina, kot npr. pojma specialen in poseben. --xJaM 17:27, 18 januar 2006 (CET)

Poskušal si bom sam odgovoriti. Če veliko virov v vojaški terminologiji pravi tako, potem ni šans, četudi je izraz jezikovno pomanjkljiv, da se bo uporabljal ustreznejši izraz. Tako je to. --xJaM 17:30, 18 januar 2006 (CET)

Tale kolobocija terminologij, imenovana Wikipedija, je PMSM lahko tudi dober vir za tiste jezikoslovce, ki jih ta tematika zanima. Predvsem dva svetova - na eni strani, recimo, vojaško izrazoslovje uporablja, kot že rečeno, pač kontinent, zemljeslovci pa celina (ali pač tudi kontinent, če primer ni dobro izbran). Meni to dokaj očitno nakazuje, da slovenščina izgleda zelo uboga, če ne ločuje veliko osnovnih pojmov. Sicer je angleščina tudi takšna, ker je pobirala od vsepovsod, pa vseeno. Moda je nekaj na tem. V tem smislu so mi ljubše cifre, saj je v 'cifrolovju' število 2 2. Pri 'a' pa se že ne ve več... --xJaM 17:40, 18 januar 2006 (CET)