Pogovor o Wikipediji:IRC-kanal

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ko kliknem na IRC se mi odpre samo stran, ki ne obstaja. Ali bi moral se kaj instalirat? Tudi misli, da bi bil Forum WIkipedije boljsi (med Nakljucna stran in Pomoc), kot pa da na pogovorih diskutiramo o stvareh, ki hitro zastarijo in s clankom nimajo zveze. --Jurij 9 julij 2005 13:25 (CEST)

Moraš imeti nameščen kak IRC odjemalec. Forum je sicer ideja ampak ravno tako se čez čas v njem zgubiš. Delno je morda odgovor FAQ (PZV).

Predlagam da se #wikipedija kanal z IRCneta prestavi na Freenode omrežje. Tam se tudi nahajajo vsi uradni kanali, kot so recimo #wikipedia, #wikipedia-en (za angleško wikipedijo). Razlog za to je ravno v tem, da je Arnesov strežnik dosegljiv samo s slovenskih IPjev, ostali strežniki na IRCnetu pa so bolj restriktivni kot Freenode strežniki. Torej predlagam novo omrežje irc.freenode.net, kanal #wikipedia-sl . --Prunk 13:19, 26 december 2006 (CET)

IRC je zadnje čase v zatonu. Ljudje so se preselili na MSN Messenger. Kaj pa wikipedisti? Mafijec 14:08, 16 marec 2007 (CET)

Changed IRC server[uredi kodo]

IRC server was changed. Read You Tech/News/2021/31 and update. ✍️ Dušan Kreheľ (pogovor) 20:28, 8. avgust 2021 (CEST)[odgovori]