Pogovor:YF-23 Black Widow II

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pred ~enim mesecem sem napisal članek YF-23 black widow II. Ker ni ustrezal merilom sem se odločil, da članek temeljito spremenim in ga ustvarim pod imeno F-23 black widow II, ker se mi zdi ime F-23 bolj znano. Ker gre za isto letalo sem se odločil, da na članku YF-23 black widow II naredim samo preusmeritev na stran F-23 black widow II. Ker sem oba članka objavil prvi in edini, ki je karkoli delal na njem mislim, da z tem nebi smelo biti težav. Ker pa je celotno ime YF-23 black widow II bi bilo dobro, da na tem članku vsaj preusmeritev. LP-5er

Letala se tukaj imenujejo podobno kot francoska wp. Tam je ime »Northrop YF-23 Black Widow II«, čeprav je morda še pravilnejše kot ima italijanska wp - »Northrop-McDonnell Douglas YF-23 Black Widow II« ali nekaj v tem smislu. --xJaM 20:49, 18 april 2007 (CEST)

Če ima kdo kakšen dostopen vir, pa tudi lahko pogleda kako so pisci o letalstvu zapisali ime letala. Bralci Jokerja so se nekaj malega razpisali o YF-23 v Mn3njalniku tukaj. (V)LTA pa pri nas žal ni. --xJaM 12:27, 19 april 2007 (CEST)

Tnx za vprašanje. Maš res. Stvar je taka da sta se Northrop in McDonnell Douglas skupi lotila tega projekta. V ZDA se pr večjih projektih razdelijo kr v skupine. Vendar če pogledaš pod ang wp[[1]], med njihovimi letali ni omenjen. Tak je tut pr letalu F-22. Čeprav je pr projekti sodeloval še Boing... Newem kok si razdelijo zasluge. Bom še mal prevero. LP --5er 23:03, 21 april 2007 (CEST)