Pogovor:Vojna zvezd

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Vrstni red junakov sem naredil PMSM glede na pogostnost pojavljanja posameznikov v vseh šestih delih in glede na "težo" protagonista, t.j. na pomembnost pri celotni zgodbi. --Ziga 21:54, 17 julij 2005 (CEST)

Vojna ali vojne?[uredi kodo]

Predlagam, da stran prestavimo pod Vojne zvezd, saj izvirno ime franšiz, Star Wars, jasno izraža, da je samostalnik vojna v množini. Lep pozdrav, Wikipedius Rex 12:59, 10. julij 2010 (CEST)

Vojna zvezd je uraden prevod franšize. "Popravljat" to v "Vojne zvezd" bi bilo enako narobe kot popravljat prevod filma Cool Runnings iz Ledene steze v Hladna tekanja. — Yerpo Ha? 13:03, 10. julij 2010 (CEST)
Tu ne gre zato, da bi dobeseden prevod bil slogovno napačen, gre zato, da "wars" pomeni množina, ne ednina. In če je uraden prevod franšize napačen, to pomeni da če bi bil uraden rezultat 2 + 2 pet, da je to pač pet, ne pa štiri? Zakaj vsi jemljete uradne reči kot sveto resnico? Lep pozdrav, Wikipedius Rex 13:37, 10. julij 2010 (CEST)
Pravim, da je enako narobe popravljat "napačne" prevode, pa če gre za slogovno ali slovnično nedoslednost. Saj "runnings" tudi pomeni "tekanja", ne "steze". Če se ti zdi prevod napačen, se pojdi pritožit prevajalcem oz. distributerjem ali pa izdaj svojega. Dokler sodeluješ v Wikipediji si se pa dolžen držat prepovedi izvirnega raziskovanja, kar v praksi pomeni, da so "uradne reči" pač "sveta resnica". — Yerpo Ha? 13:53, 10. julij 2010 (CEST)
One step down for Wikipedia... :( Lep pozdrav, Wikipedius Rex 16:10, 10. julij 2010 (CEST)