Pogovor:Sveta Kri

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Ustaljeno slovensko ime vasi je Sveta Kri. To je treba upošteati pri imenu samega gesla (s tem da je verjetno treba preusmerjati v slovenski vikipediji bralca, ki išče Heiligenblut na Sveta Kri. Kaj to lahko redakcija naredi? Jaz tega tehniöno ne znam in ne vem kako narediti. hvala. lp uporabnik:Bojan2005 20.8.2011, 13:44

Preimenovanje se dela s prestavitvijo strani. Med ukazi na vrhu (tik ob okencu za iskanje) je meni, ki se odpre s tistim dol obrnjenim trikotnikom. Tam je tudi ukaz "prestavi", kar poskusi sam. — Yerpo Ha? 13:58, 20. avgust 2011 (CEST)
Pa je Sveta Kri poimenovanje, ki se danes še uporablja? Jaz imam bolj v ušesu Heiligenblut, kar pa seveda ni referenca. Bia pa pred prestavljanjem veljalo preveriti kaj ima novejša slovenska literatura, predvsem leksikoni - morda ES? - in atlasi ter zemljevidi. Poleg tega še seznam slovenskih imen krajev v tujini, ki smo ga večkrat upoabljali - in ga zdaj ne najdem. Bi pogledal jaz, pa sem trenutno daleč od takšne literature. --IP 213 20:40, 20. avgust 2011 (CEST)
Aha, našel:komisija za standardizacijo zemljepisnih imen na seznamu tujih zemljepisnih imen v slovenščini Heiligenbluta nima. Bo terba pogledati knjige. --IP 213 20:46, 20. avgust 2011 (CEST)