Pogovor:Seznam terorističnih skupin

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kdo spada na seznam?[uredi kodo]

Ali na ta seznam spada tudi TIGR? Italijani jo smatrajo za teroristično skupino. sto OF? Še nekaj; rabim predloge, kako naj poimenujem članke, ki bi opisovali najbolj znane teroristične napade (ali npr. Enajsti september ali Teroristični napadi 11. septembra 2001? LP, --Klemen Kocjancic 19:17, 22 avg 2004 (CEST)

Poglej še na en:TIGR, tam sem zapisal -- TIGR - antifascist national-defensive organization. Če definicija ne ustreza, jo popravi, drugače je ogromna razlika med TS in narodnoobrambno organizacijo. Upoštevaj, da je bil TIGR leta 1997, ob 50. letnici priključitve Primorja k matični domovini, odlikovan s Zlatim častnim znakom svobode republike Slovenije. Jamajčani poznajo termin narodni heroj (Marcus Mosiah Garvey), Slovenci ga ne smemo imeti, kot to 'zahtevajo' 'veliki' in 'močni'. --xJaM (p) 22:33, 23 avg 2004 (CEST)

Kakšno mnenje glede naslovo člankov? LP; --Klemen Kocjancic 17:25, 25 avg 2004 (CEST)


Kje je tista skupina (Princip je bil član), ki je poskrbela za atentat na Ferdinanda? Pa vse anarhistične skupine ne tako daleč nazaj? Janez Novak 19:22, 7 dec 2004 (CET)

Kosovo[uredi kodo]

Napomenuo bih da sam kod teroristickih grupa koje su delovale ili deluju na podrucju Kosova, Kosovo zamenio sa SCG, jer je na svim ostalim mestima pisalo ime drzave u kojoj je data grupa delovala, a ne pokrajine. Posto sam video da za cecenske gupe pise Cecenija-Rusija, mislio sam da ovde stavim Kosovo-Srbija in Črna gora, ali sam se predomislio kada sam video da na pocetku clanka pise Opomba: Za imenom teroristične skupine je v oklepaju država izvora oziroma delovanja. - Kosovo nije drzava (za razliku od Cecenije), vec pokrajina... ako neko ipak smastra da u zagradi treba da stoji Kosovo-Srbija in Črna gora, ja se necu buniti.

Jos jedna napomena.. tzv. Osvobodilna vojska Preševa, Medveđe in Bujanovca nije delovala na podrucju Kosova, vec na teritoriji ove tri opstine (Preševa, Medveđe in Bujanovca), koje ne nalaze na Kosovu, vec u juznom delu Centralne Srbije.

Teroristicke skupine sa prostora Kosova i okoline su u spisku navedene vise puta (kratica, srpsko ime, albansko ime).. ne znam da li postoji neki razlog za ovo, ili kao i u slucaju ostalih teroristickih skupina ovo moze da se sredi preko redirekata.

N.B. If someone needs English translation of my comment, feel free to ask me for it! -- Obradovic Goran (pogovor) 23:11, 23 september 2005 (CEST)

Update[uredi kodo]

Update of the list of terrorist organisations, 21 December 2006 --Mandavi --89.0.130.133 16:56, 10 april 2007 (CEST)