Pogovor:Seznam brigadirjev Slovenske vojske

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Štirje brigadirji[uredi kodo]

Opazil sem, da je nekdo s seznama odstranil naslednje štiri osebe: Dragan Bavčar, Martin Burjan, Suzana Koltaj, Jože Konda (Klemen je stran potem obnovil). Vir Ministrstva za obrambo vsaj g. Kondo navaja kot polkovnika. Kaj je zdaj prav? --romanm (pogovor) 15:51, 27 mar. 2005 (CEST)

Sam sem dobil vsa imena iz uradne literature MORS-a, a nisem pregledoval zadnjih dogajanj. Tako, da je možno, da se ob zadnji spremembi činov, nekatere degredirali. Vračal sem na stran zato, ker je brez razloga brisal. Če bi napisal kot ti zgoraj (navedel razlog), bi bilo OK. lP, --Klemen Kocjančič 15:57, 27 mar. 2005 (CEST)

Ali je mogoče, da je polkovnik njegov pridobljeni čin (našitki zlate barve), brigadir pa njegov nazivni čin (srebrne barve), ker opravlja dela in naloge brigadirja? Pa preveri še za ostale. --romanm (pogovor) 16:05, 27 mar. 2005 (CEST)

Z zadnjo reformo so bili odpravljeni nazivni in častni čini, zdaj so samo osebni (mogoče je to razlog). LP, --Klemen Kocjančič 16:08, 27 mar. 2005 (CEST)

Zanimivo. Ali ima to kaj opraviti s tem, da Iztok Podbregar ni želel srebrnega generalskega našitka, ko je leta 1998 z nižjim činom prevzel generalštab SV? To je bilo še pred reformo, mar ne? --romanm (pogovor) 21:50, 27 mar. 2005 (CEST)
V bistvu je brigadirski čin v SV najbolj na udaru. Sprva je bil prvi generalski čin, potem zadnji častniški čin (takrat je ob prvi reformi veliko generalov kar naenkrat postalo spet častniki (!) - npr. Švajncer, Krkovič,...). Zadnje trditve ne morem potrditi in ne ovreči, ker jo prvič slišim. Lahko pa le povem, da so bili osebni čini zlate barve (kovinske priponke), medtem ko pa so bili nazivni čini srebrne barve. Podbregar pa se je PMSM zelo previsoko povzpel na hierarhiji. LP, --Klemen Kocjančič 21:59, 27 mar. 2005 (CEST)

Tole je verjetno bolj za šalo kot zares, ampak upam, da Klemna ne bodo vlačili po kakšnih vojaških sodiščih zaradi razkrivanja vojnih tajn (kot so trenutnega premiera pred 17 leti) :-) --Heretik 16:14, 27 mar. 2005 (CEST)

Ni take krize ;-), vsa napredovanja, podelitve odlikovanj, degredacije,... so objavljene od leta 1993 (IIRC) v reviji Slovenska vojska kot 'Objave Ministrstva za obrambo. LP, --Klemen Kocjančič 16:21, 27 mar. 2005 (CEST)