Pogovor:Sevan

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Preden tole reč povežemo z na pol končanim Lake Sevan na en:, ali je morda treba tole prestaviti na kakšen drug naslov? Konec koncev je Sevan tudi mesto ob jezeru... --Heretik 11:13, 7 jul 2004 (CEST)

Če je jezero dosti bolj znano kot mesto (in verjetno je), potem lahko jezero pustiš tu, mesto pa opišeš pod npr. "Sevan (mesto)". Če sta približno enako znana, lahko narediš razločitveno stran in tole prestaviš na "Sevan (jezero)"; glej npr. Irska. Sam bi se odločil za prvo možnost. --romanm 11:23, 7 jul 2004 (CEST)

Če je jezero najbolj znan toponim, lahko PMSM ostane tukaj, seveda, če je ime pravilno (ponavadi zapišemo kot »jezero XYZ« - so seveda izjeme, npr. T'ana, čeprav jezero T'ana verjetno ni napačno - mogoče je enako s Sevanom), za mesto pa se, če je potrebno, naredi članek Sevan (mesto). Če sta znana oba približno enako, pa moramo narediti razločitveno stan, na kateri bosta oba:

  • jezero Sevan (Sevansko jezero?)
  • Sevan (mesto)

Sam tega pojma nisem poznal in je zato zanimivo branje. Skoraj enak odgovor kot Roman z razliko imena jezera. »Sevan (jezero)« ali »jezero Sevan«. Za odločitev glej tudi seznam jezer --XJam 11:29, 7 jul 2004 (CEST)

Po mojem bo jezero res bolj znano od mesta, ki si težko zasluži kaj več od kakšnih 3 stavkov. Se pravi, da je treba razčistiti še trilemo Sevan, jezero Sevan ali Sevansko jezero (sam nimam pojma glede tovrstnih standardov) in potem ustrezno dopisati v seznam jezer.... --Heretik 12:22, 7 jul 2004 (CEST)

Saj zaenkrat lahko ostane Sevan. Ne bi rad sprožal dodatnih dvomov glede imenovanj. Tudi pri T'ani bi načeloma 'najpravilneje' članek moral bivati na »jezero T'ana«, vendar je ime v tej obliki, kolikor vem, najbolj znano in sem zato pustil tako. Tudi pri Sevanu lahko, dokler 100% ne preverimo, pustimo tako. Sicer pa, zelo dobro napisan članek. Vse čestitke! Sedaj namesto Bajkalskega jezera lahko služi za vsa ostala jezera in tudi druge zemljepisne pojme. Kako tudi dobiti tako podroben zemljevid, kot je npr. pri T'ani. S satelitskimi slikami nas (tat (tako ali tako) ('itak')) zalagajo Nase in druge agencije. Sčasoma bi veljalo tudi narediti seznam jezer po velikosti. --XJam 12:56, 7 jul 2004 (CEST)