Pogovor:Rekurzija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Interwiki[uredi kodo]

Ali se povezave na tuje istoimenske strani dodajajo samodejno (ali jih je ravnokar dodal XJam ;-) -- 18:19, 25 jul 2004 (CEST)

Ravnokar jih je dodal XJam. :-) Preberi Wikipedija:Povezave na druge jezike. --romanm 18:32, 25 jul 2004 (CEST)
Ja res je. Pri povzetku boš včasih videl oznake kot sta iw ali interwiki - in to pomeni, da je uporabnik dodal tujejezične povezave - če je našel seveda ustrezne. [XJam]

Rekurzivna povezava[uredi kodo]

Verjetno se Andrejj nisi zmotil, da si dodal (zunanjo/notranjo) povezavo Rekurzija, ki kaže sama vase. To je menda zaradi rekurzije same? --XJam 18:44, 25 jul 2004 (CEST)

Ja, to naj bi bila manjša ilustracija rekurzije. Hotel sem dodati notranjo povezavo, pa je ne naredi!! Potrudil sem se tudi s sliko. -- andrejj 18:49, 25 jul 2004 (CEST)

Če je notranje povezeš, je tisti pojem potem zapisan krepko. (Sicer uporabno dejstvo, glej npr. število 1). Zanimiva slika - lepo, da si se potrudil. Verjetno je sedaj slika »Rekurzivna_slika3.jpg« odveč? Pred kakšnim pol leta sem v eni novi stavbi šel na stranišče in so imeli zrcala na vseh straneh, tako da si videl same 'rekurzivne' odseve levo, desno, spodaj, zgoraj, itd. Kar grozen občutek. Verjetno obstaja tudi kakšna fobija na rekurijo. Rekurzofobija ali kaj takšnega. Sam sem prav gotovo rekurzofob. --XJam 18:55, 25 jul 2004 (CEST)

Pravzaprav so sedaj odveč rekurivne_slike 1,2,3,4 in 5. Ker nisem admin, mi ne dovoli brisanja. Meni so take (zrcalne) slike všeč, verjetno sem po tvojem rekurzofil! -- andrejj 19:04, 25 jul 2004 (CEST)

Če želiš, jih lahko zbrišem. Ne, saj me takšne slike ne strašijo. Predstavljaj pa si, da si v takšnem navideznem 'rekurzivnem' prostoru. Podobno me spreleti npr. srh, če 'zoomiraš' vesoljski prostor, ko se povečujejo ali zmanjšujejo galaksije, ipd. To je npr. imela starejša igra »Elite«, podobno pa ima npr. angleška stran animiran GIF o libraciji Lune. Uph, groza, ha, ha. [XJam]
Prosim, če zbrišeš vso slike razen rekurzivna_slika.png, ki je trenutno uporabljena. Jaz sicer ne vidim razlike, kljub uprabi PNG - pravzaprav je celo datoteka dvakrat večja od JPG!? -- andrejj 19:55, 25 jul 2004 (CEST)
Malce sem popravil Slika:Rekurzivna_slika.png. Ampak, če povem po pravici, se mi zdi Slika:Rekurzivna_slika.jpg celo malce bolj čitljiva. Sem mislil, da bo PNG kaj lepši. --romanm 22:21, 25 jul 2004 (CEST)

Namesto članka bi verjetno bilo najbolj nazorno narediti kar preusmeritev samo nase :-) Če se seveda Wikimedii ne bi "sfuzlalo" :-) --Heretik 17:36, 20 nov 2004 (CET)

Preusmeritev nase ne deluje (že sprobano), že sistemsko vgrajeno v Wikipedijo, povezava je samo izpisana krepko (npr. za pogovor o rekurziji glej Pogovor:Rekurzija). Poskusil sem vzajemno rekurzijo (A kliče B, B kliče A)
Rekurzija1 #REDIREDCT Rekurzija2
Rekurzija2 #REDIREDCT Rekurzija1
ampak se ne "sfuzla" ampak konča pri drugem REDIRECTu, kaže da je tudi tukaj sistemsko vgrajeno varovalo :-) --AndrejJ 18:13, 20 nov 2004 (CET)

Kam so šle povezave (edit)[uredi kodo]

Kje je prostor za splošne pogovore in vprašanja? Do takrat: sprašujem vas mojstre zakaj mi po zamenjavi kože (skin) na Mono ne prikazuje več povezav pravilno (samo tistih, ki še niso bile urejane)??

-- andrejj 19:09, 25 jul 2004 (CEST)

Najboljše je vprašati/se pogovarjati na Pod lipo ali Pogovor. V tem primeru ti pa ne znam odgovoriti. --XJam 19:17, 25 jul 2004 (CEST)

Primer Wikurizje[uredi kodo]

Iz Wikipedija:Primernosti_in_smernice: glej peto pravilo:

Splošna pravila 
* Prispevajte to, kar veste ali ste se pripravljeni naučiti (in odgovorno ustvarjajte škrbine)
* Bodite pogumni pri urejevanju strani
* Eksplicitno navedite, če kaj izpustite.
* Zgradite splet.
* Zanemarite vsa pravila.
* Izogibajte se najpogostejših stranpoti Wikipedije.
* Izogibajte se uporabi robotov.

--AndrejJ (petek 13.)


Rekurzivna "poezija"[uredi kodo]

Mislim, da je tole splošno znano:

Živel je mož, imel je psa. Lepo ga je redil.
Nekoč mu ukrade kos mesa, zato ga je ubil.
Pokopal ga na vrt je, na tablico zapisal:

Živel je mož, imel je psa. Lepo ga je redil...

--AndrejJ 17:47, 19 nov 2004 (CET)

Rekurzivna slika[uredi kodo]

Ko bo stran več ali manj zaključena, bi se splačalo sliko prenovit, ker se že na prvi pogled malce razlikuje od dejanske strani in zato ni več tako zelo rekurzivna :P --Missmarple 15:28, 21 nov 2004 (CET)

Naravna števila[uredi kodo]

Tale »rekurzivna definicija naravnih števil« mi je zelo sumljiva:

  • 1 je element N.
  • Če je n element N, potem je tudi njegov naslednik (n + 1) element N.
  • Množica naravnih števil je najmanjša množica, ki ustreza predhodnima lastnostima.

Kaj naj pomeni »najmanjša množica«? Pri neskončnih množicah namreč ni problem narediti bijekcije med dvema enako števnima množicama in množici celih in racionalnih števil potem tudi zadošča vsem trem točkam. Sam Peano je za konstrukcijo naravnih števil rabil pet aksiomov, zato dvomim, da bo nam uspelo isto povedati v treh. Črtam. --romanm (pogovor) 23:45, 28 april 2006 (CEST)