Pogovor:Poletni čas

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Leta 2010 (in kasneje) je menda že jasno, kaj je Evropska komisija ugotovila o koristnosti spreminjanja časa l. 2007. Jm.404 11:55, 26. marec 2010 (CET)[odgovori]


Ne vidim smisla naštevanja sistemov in naprav, ki ne zmorejo samodejno prestaviti časa. --AndrejJ 10:36, 30 mar. 2005 (CEST)
Ko sem pisal dopolnilo sem ga predvsem zato, ker sem imel lani jeseni probleme z časom v Wikipediji. Tudi sedaj je nekdo spraševal o tem. Ker imam opravka z raznimi mainframe računalniki, ki tega prestavljanja nimajo sprogramiranega sem dodal še te (samo meni znane DEC-e), tako da bo gospod Tone vedel, da mora nekoga poklicati (sistemskega operaterja seveda) da prestavi čas.
Moj občutek je, da Američani te telovadbe s časom ne poznajo in jo nison sprogramirali (razen v Oknih). --Janez Novak 13:23, 30 mar. 2005 (CEST)

Poletni/zimski čas in informacijski sistemi[uredi kodo]

Uporaba lokalnega časa pri zapisih dogodkov v informacijksih sistemih povzroči zlasti pri prehodu ure s tretje na drugo, nemalo problemov, saj se lahko v bazi dogodek, ki se je dogodil časovno kasneje zapiše pred predhodnika. Zato veliki sistemi v izogib problemov zaustavijo produkcijo za tisto uro prehoda. Podobno kot npr vlaki stojijo na postaji, da se vskladijo z urenikom....

lp Dušan