Pogovor:Pevski zbor

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Nekaj je narobe (zelo)[uredi kodo]

V članku sta trditvi:

Pevski zbor je vokalna glasbena skupina, ki jo sestavlja več kot 12 pevcev.

in

velikost zasedbe - oktete, sekstete, kvartete, tercete

Po mojih informacijah ima oktet osem pevcev in nato po vrsti šest, štiri in tri.

Zorej velja:

  1. Ker noben sestav z več kot 12 pevci ne more biti oktet, .... in s tem ne moreb biti Pevski zbor.
  2. ker oktet ne more imeti več kot osem članov (in tudi manj ne) in s tem ne more imeti več kot 12 članov ne moere biti pevski zbor. Isto za sekstet, .....

Torej nobena skupina pevcev ne more biti pevski zbor. In potem se nekateri čudite, da Wikipedijo označujejo za nezanesljiv vir!

Morda bi uvedli novo priznqanje (kolajno): Wikipranger.

--Janez Novak 11:22, 24. junij 2009 (CEST)

A ne bi bilo dosti bolj preprosto če bi samo izbrisal podpoglavje "Vokalne skupine"? --Yerpo Ha? 11:33, 24. junij 2009 (CEST)

Seveda, pa še stvar bi bila urejena. Vendar je na članku delalo kar nekaj znanih Wikipedistov, pa nobeden ni opazil nesmisla. Hotel sem predvsem opozoriti, da tudi v tako enostavnih člankih lahko tičijo trapaste napake, pa jih nihče ne opazi. Dokler nebo nekdo v sredstvih javnega obveščanja protestiral in nas "razkrinkal". --Janez Novak 14:37, 24. junij 2009 (CEST)

Hmja, Struc je verjetno mislil dobro, naredil pa manj dobro. Članek sem sicer začel, ne pa tudi resno bral njegovih poznejših različic. Alineja "velikost zasedbe= tercet ipd." v kontekstu zbora nima smisla, alineja "glede na barvo glasu" pa še manj potrebna, ker je stvar napisana že na vrhu članka, bolj podrobno. Seveda se to briše. Wp. je pač "enciklopedija", ki jo lahko piše vsakdo, vsakdo jo lahko tudi kontrolira, če hoče. Gotovo obstaja še x zanesenjaško urejanih glasbenih člankov, ki bi si jih bilo treba od bližje pogledati in jih dati na sramotilni steber. Ali pa če si damo Pranger kar na glavno stran? lp., Ziga 17:39, 24. junij 2009 (CEST)