Pogovor:Parni stroj

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Po kriteriju kakovosti je bil članek označen kot izbrani.

je bila prej ladja ali parni stroj? --Ziga 09:17, 25 maj 2005 (CEST)

Najprej je bil drevak (čitaj Jalnove Bobre), potem pa počasi vedno večje čudovite ladje, poganjane na vesla ali veter s katerimi je plul Kolumb v Indijo in pomotoma prišel v Ameriko (če nebi bilo Kolumba nebi bilo sranja v Iraku), s karerimi se je bojeval Nelson, na katerih so pluli pirati (tudi Senjski in oče Pike Nogavičke) in tako naprej. Pa oprosti, na malo neresno vprašanje neresen odgovor. --Janez Novak 09:57, 25 maj 2005 (CEST)


toplotni stroji[uredi kodo]

Vprašanje se tiče članka, ki se bolj kot s strojništvom ukvarja z ladjarstvom. Se pa strinjam z dejstvom, da se brez Kolumba ne bi zgodil genocid nad milijoni ameriških avtohtonov (po domače indijancev). "Smrt milijonov je statistika, smrt posameznikov pa tragedija." (Stalin) Parni stroj je bil apliciran v še pri lokomotivah, v industriji... prvi tvorec članka pa res lahko pove bistvo. --Ziga 15:16, 25 maj 2005 (CEST)

iznajdba?[uredi kodo]

Kakor jaz vem je bil parni stroj znan že pred Wattom - on ga je le izboljšal. Bi lahko to kdo potrdil? -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:89.212.58.150 (pogovorprispevki).

Sicer ne vem, ampak en:Steam engine pravi, da je delujoč model izdelal že Humphrey Gainsborough. Verjetno ga ne upoštevamo za avtorja, ker je Watt poleg tega, da ga je izboljšal, stroj tudi patentiral (da ne omenjamo, da se je rodil z bolj zapomnljivim imenom). --romanm (pogovor) 23:20, 17 maj 2007 (CEST)