Pogovor:Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Vse informacije navedene na tej strani držijo. Številne od njih so črpane iz besedil objavljenih na spletnih straneh muzeja (predvsem informacije o različnih zbirkah in izobraževalnih aktivnostih ter knjižnici), zgodovina se črpa iz publikacije "Arhitekturni muzej Ljubljana", ki je bila izdana leta 2002 ob 130-letnici rojstva Jožeta Plečnika in ob 30 letnici ustanovitve Arhitekturnega muzeja Urednik je Peter Krečič, avtorji pa so različni. Nekatere informacije so črpane tudi iz pogovorov, ki sem jih imel z muzejskimi delavci in so pristne. Citati na spletno stran in publikacijo bodo še dodani, morem samo preštudirat sistem citiranja na Wikipediji. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Alchemist1010 (pogovorprispevki) 14:22, 25. marec 2013‎.

Upoštevaj, da enciklopedičen članek zahteva neodvisne in objavljene vire, posebej za take sorte slavospev. Spletna stran muzeja je lahko vir za osnovne podatke, za ostalo pa ne - glej Wikipedija:Preverljivost. "Pogovor z muzejskimi delavci" spada pod Wikipedija:Izvirno raziskovanje in v Wikipediji ni sprejemljiv kot referenca. Navodila za navajanje so na strani Wikipedija:Navajanje virov. — Yerpo Ha? 14:24, 25. marec 2013 (CET)

Saj lahko tudi vire izbrskam, ampak vprašanje je pol, kako citirati npr. vabila na dogodke, plakate, programe dogodkov in podobne stvari.

Pa bi prosil, če je možno navest tudi kje se vidi ta slavospev. Rad bi popravil slog, če je kje preveč pompozno napisano. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Alchemist1010 (pogovorprispevki) 14:31, 25. marec 2013‎.

Tudi plakati ipd. niso neodvisni viri in torej niso sprejemljivi nič bolj kot uradna spletna stran. Štejejo objave v drugih medijih (razen seveda izjav za javnost in oglasnih prispevkov). Kar se sloga tiče, članek na več mestih izpade izrazito subjektivno. Že drugi odstavek uvoda so same floskule, beseda "številni", ki je čisti subjektivizem, se recimo pojavi sedemkrat in še več je tega ("MAO se je uveljavil..." ipd.). To, da ni virov, seveda bistveno prispeva k vtisu promocijskega gradiva. Enciklopedičen članek mora biti tak, da ni na prvi pogled jasno, da je avtor osebno povezan s to inštitucijo. — Yerpo Ha? 14:41, 25. marec 2013 (CET)