Pogovor:Mufti

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Zakaj ne morem popravljati?

Očitno je nekdo stran zaščitil - to bi se sicer spodobilo napisati na tole pogovorno stran ... Kar pa se tiče izraza mufti(ja), SSKJ in Veliki slovensko-nemški slovar pravita, da je pravilna slovenska beseda mufti (brez -ja). --romanm (pogovor) 14:20, 5 jun. 2005 (CEST)

Sam sem zaščitil stran, ker jo je Muftija parkrat spremenil, v slogu, da je Muftija pravilen izraz (isto z efendijem). Ko zaščitim stran, ali je potrebno še enkrat napisati razlog (razviden na trenutnih spremembah in seznamu zaščitenih strani)? LP, --Klemen Kocjančič 14:26, 5 jun. 2005 (CEST)

Sam bi (oz. nekajkrat do zdaj sem) razlog napisal tudi na pogovorno stran. Mislim pa, da smo nesporazum zdaj razčistili - bosansko se pač reče muftija, slovensko pa mufti - in spričo tega argumenta lahko stran spet odščitiš. Verjetno se tudi Muftija strinja, da je šlo za jezikovni nesporazum in da je zdaj prav. --romanm (pogovor) 14:34, 5 jun. 2005 (CEST)
Moramo tudi upoštevati, da morda v slovenščini vseeno ni pravilno poimenovano. No, če ne drugače, bomo pač počakali na SP2027, do tedaj pa bo »mufti«. --xJaM 16:55, 6 jun. 2005 (CEST)
Ali ni Osman Đogić še vedno mufti? (morda se motim) --Missmarple 17:40, 6 jun. 2005 (CEST)