Pogovor:Miha Hočevar

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To so točni podatki, katerih vir in vsebino je iz neznanih razlogov izbrisal Yelpo. Med urejanjem je zbrisal tudi sklop nagrade, članstvo, vire in zunanje povezave. Leksikografsko geslo vztrajno vrača v stanje netočnih podatkov in senzacionalizma.

Življenjepis Sin igralca Janeza Hočevarja in uradnice Žive Novak Hočevar, v Ljubljani konča osnovno šolo in leta 1983 maturira na Gimnaziji Poljane. Od leta 1985 do 1989 je študiral filmsko in televizijsko režijo na AGRFT. Študiral je pri profesorjih: Matjaž Klopčič, Jože Babič, Franci Slak, Vilko Filač, Karpo Godina. Že na začetku študija se aktivno vključi v filmsko in televizijsko prakso kot asistent in režiser. Absolvira, vendar zaradi obilice dela, ne diplomira. Leta 1989 se v času ustanovitve kot tekstopisec pridužil eni vodilnih slovenskih oglaševalskih agencij Luna, kjer leta 1995 prevzame obveznosti kreativnega direktorja. V času delovanja v oglaševalski agenciji, leta 1990 soustanovi produkcijsko skupino Nora productions, katere produkcija je priznana z nagradami na nacionalnih in mednarodnih oglaševalskih festivalih. Posname nekaj sto oglasov, med katerimi je najbolj znan 'Dobre vile'. Do leta 2018 je posnel šest celovečernih igranih filmov med katerimi sta 2 med 5 najbolj gledanih slovenskih filmov v samostojni Sloveniji. FilmGremo mi po svoje (2010) je v prvem vikendu predvajanja, privabil rekordno število gledalcev v Sloveniji - 18.686. Za ta film je Hočevar istega leta prejel tudi Viktorja za posebne dosežke. Je soustanovitelj Društva slovenskih režiserjev, ki mu je v letih 2010-2012 tudi predsedoval. Z osnovnošolskimi, srednješolskimi in visokošolskimi ustanovami sodeluje pri filmsko izobraževalnih projektih za otroke in mladino kot predavatelj, mentor, član žirij, gostujoči govorec in svetovalec. Nagrajen na mnogih slovenskih oglaševalskih in filmskih festivalih ter edini slovenski scenarist in režiser z dvema slovenskima filmoma, ki sta presegla več kot 100.000 gledalcev v slovenskih kinematografih[1]. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:MihaWik (pogovorprispevki) 13:53, 6. julij 2018‎.

Če smo natančni, razloge sem pojasnil tam, kjer si me vprašal - na Uporabniški pogovor:Yerpo#Brisanje točnih in preverljivih podatkov. — Yerpo Ha? 13:56, 6. julij 2018 (CEST)[odgovori]
Če se že vpleta natančnost predlagam, da jo uporabiš nanašujočo na dvojino ali ednino. Razen, če se onikaš? :P Sicer razlogov tudi tam nisi ravno pojasnil. Zaradi enega stavka si izbrisal celoten prispevek/članek. Dopoljevanje pa si mi takrat onemogočil - blokiral objavo dopolnjenega članka. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:MihaWik (pogovorprispevki) 16:13, 6. julij 2018‎.
Ni bil stavek, bil je odstavek. Velika razlika. In tudi preostanek je bil povsem nereferenciran, to, uporabniško ime in subjektiven ton so potem sestavili tak vtis kot so ga. Blokiral pa, kot sem pojasnil na drugem koncu, nisem ničesar. — Yerpo Ha? 16:58, 6. julij 2018 (CEST)[odgovori]