Pogovor:Ljutomer

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Besedilo[uredi kodo]

To besedilo je sramota! Razumem entuziazem, ki angažiranega človeka pelje v pisanje, vendar pa je kljub temu potrebno ustvariti neko strokovno samokritičnost. Pisec članka enostavno ni kvalificiran, da bi sam sestavil tekst o Ljutomeru. Svetujem mu, naj si ogleda sestavke o geografiji in zgodovini Ljutomera, ki so jih objavili na http://www.prlekija-on.net/zgodovina_prlekije.php. Prav gotovo bo našel, kar želi napisati v wikipediji.

Andrej 90.157.158.81 20:20, 9. april 2008 (CEST)

Če se ti članek zdi pomanjkljiv, ga vsekakor dopolni/popravi. Kritizirati je najlažje, ko je treba kaj narediti, se pa ponavadi zatakne... --Yerpo Ha? 21:14, 9. april 2008 (CEST)


Lutmerk / Lotmerk[uredi kodo]

Gre pri prekmurskem narečju za tipkarsko napako ? Mam družino iz Ljutomera in v prlekiji se reče Lotmerk.--Lm 07:21, 6. september 2011 (CEST)

Lutomerizi ???[uredi kodo]

Mogoče en namig ali pa tudi vprašanje, je morda kdo preveril ali obstaja kakšna povezava z leta 1000 omenjenim plemenom Lutomerizi: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Markgraftschaft_Meissen_1000.PNG (na sliki spodaj) in današnjim imenom Ljutomer? Danes obstaja še vedno mesto Litoměřice na Češkem: http://en.wikipedia.org/wiki/Litom%C4%9B%C5%99ice Imena so si zelo podobna.