Pogovor:Kolera

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Medicina (ocenjeno kot razreda C in velike pomembnosti)
ikona wikiprojektaTa članek spada v delokrog WikiProjekta Medicina, ki priporoča, da so biomedicinske informacije v vseh člankih podprte z zanesljivimi medicinskimi viri. Za podrobnosti obiščite projektno stran ali postavite vprašanje na Pogovor o Wikipediji:WikiProjekt Medicina.
C Ta članek je bil ocenjen kot razreda C po lestvici kakovosti projekta.
 Zelo  Ta članek je bil ocenjen kot velike pomembnosti po lestvici ocenjevanja pomembnosti.
 

IP Anonimnež (Jure)[uredi kodo]

Pravopisno in leksikalno popravil članek o koleri. Seveda s strogim izogibanjem vsebinskim spremembam. Tistemu, ki producira te članke, bi se najprej zahvalil za izreden prispevek k zakladnici znanja, ki je slovenska Wikipedija.

Bi mu pa hkrati tudi na srce položil, da naj bo bolj pozoren zlasti na besedni red, ko besedila prevaja iz angleščine. Členitev po aktualnosti namreč v slovenščini skoraj vedno zahteva ravno obratni vrstni red informacij kot angleščina. Nova informacija je v slovenščini na koncu stavka, v angleščini pa tipično na začetku. Vendar pa ni vedno tako in je potrebno gledati od primera do primera.

Če boste prevod v slovenščino zgolj enkrat prebrali za sabo, boste "ulovili" marsikateri primer napačnega besednega reda v slovenščini. Tako bo že tako odlična wikipedija le še boljša.

Hvala celotni skupnosti, prijetno poletje,

Jure
Preneseno --A09090091|(pogovor) 13:23, 1. julij 2021 (CEST)[odgovori]