Pogovor:Karate

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
40% pie chart.svg
Po številu znakov je to članek.
Did You Know Vnos iz članka Karate je bil predstavljen na Glavni strani Wikipedije v razdelku »Ste vedeli, da ...?« 8. november 2004. Vnos se je glasil:
Wikipedia


Lp!


Zanima me če obstaja tudi kakšen karate klub v Mariboru.Hvala

Učenec[uredi kodo]

Pri (sankukai) karateju je 2.kyu stopnja učitelja, torej nekoga, ki lahko veščino poučuje. -Ferdi 09:24, 23 maj 2006 (CEST)


v mariboru je ogromno karate klubov, pravzaprav je tam tudi središče shotokan zveze slo - če se želiš prijaviti, se prijavi tja SUPER je

karate[uredi kodo]

od - do katerega leta pa se ga lahko učiš ?

cilji vadbe karate[uredi kodo]

Način treninga in učni proces sta prilagojena določeni starostni skupini, stopnji predhodnega znanja ter telesni pripravljenosti. Začetniki pričnejo z osnovnimi tehnikami in taktikami, ki s treningi prerastejo v načrtno sestavljen borilni repertoar, ter osvajanji različnih stopenj (barvnih pasov). Z nabiranjem praktičnih izkušenj postopoma raste in se razvija posameznikova borilna spretnost in fizična pripravljenost.�Zmage, osvojeni pokali in medalje so zelo cenjeni in dobrodošli, a vse lovorike niso naš končni cilj ter merilo na poti do uspehov. Naši člani in članice skozi načrtni trening uresničujejo lastne cilje ter se s tem dopolnjujejo tako v motoričnem kot tudi osebnostnem smislu. Vadbo zmore vsak, v našem klubu ne poznamo meja.�Karate je čisto nasprotje prepogosto napačnega mnenja agresivnega in pretepaško naravnanega borilnega športa. Borilne veščine, posebej tiste, ki jih gojimo v športni obliki, spadajo med dragocene kulturne dobrine, prisotne v življenju ljudi skozi vso zgodovino. Zato – PREMAGAJTE PREDSODKE in SPREJMITE IZZIV