Pogovor:Kajkavščina

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je stran za pogovor o izboljšanju članka Kajkavščina.
Stran ni namenjena splošnim debatam o temi članka.

Pravila za članke

Knjižni jezik[uredi kodo]

Živjo Dončec. Drži se tega, kar piše v virih in obdrži svoje divje interpretacije zase. --Tong 09:26, 12. februar 2013 (CET)

Kajkavska renesansa je društvo, ki je bilo doslej omenjeno le v lokalnih časopisih. Imajo stran na Facebooku z "8 like", nekaj omemb v forumih in to je vse. Verjetno nekaj navdušencev, brez kakeršnega koli vpliva. --Tong 09:36, 12. februar 2013 (CET)
Lahko ti držiš, namreč Kajkavska renesansa je novo društvo, ki so ga organizirali predvsem dijaki, ki študirajo med drugim jezikoslovje. Znam, da v Sloveniji je modno proti Hrvatom, kljub temu dejstvo je dejstvo: vsako leto imajo v Krapini kajkavski festival in zahtevajo pouk v kajkavščini, če pa hočejo kajkavsko učiti, to je že poskus za knjižni jezik. Dončecpogovor 09:47, 12. februar 2013 (CET)
In ti dijaki se ti zdijo tako pomembni, da njihovo mnenje obravnavaš v uvodu?
Leta 2007 je društvo Muži zagorskoga srca zahtevalo uvajanje predmeta kajkavščina v šolah. Nek lokalni časopis je celo objavil članek o tem. Kaj se je do sedaj zgodilo? Nič. In kaj ti vidiš v tem? Nastajanje novega knjižnega jezika. Majke mi! --Tong 10:52, 12. februar 2013 (CET)

Kajkavsko[uredi kodo]

Slovenščina je kajkavsko, tako kot standardni hrvaški in srbski je štokavsko. Da ni narod v nekdanji Jugoslaviji bi morale biti samo trije jeziki: štokavsko (hrvaški, srbski), čakavsko (hrvaški) in kajkavsko(hrvaški, slovenski). Slavić (pogovor) 22:06, 4. april 2013 (CEST)

To je stran za pogovor o izboljšanju članka Kajkavščina. Stran ni namenjena splošnim debatam o temi članka. --Eleassar pogovor 22:53, 4. april 2013 (CEST)