Pogovor:Iliada

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Slovenska literarna veda  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Slovenska literarna veda, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov Slovenska literarna veda v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 


Spoiler.

Po mojem mnenju ta stran ne spada med strani za tempalte:spoiler. Tu je opisana vsebina nekega znanega književnega dela, kot na malem morju strani podobni opisi. Ali naj po isti logiki skrivamo opise grških bogov (kaj so počeli?), Nobelovcev (kaj so že odkrili?), vojakov (kakšno medaljo so že dobili?), i.t.d, i.t.d, ...

Wikipedija med drugim ni kviz. Spoiler "zaslužijo" PMSM in PMGP samo strani z na primer šahovskimi problemi, logičnimi ugankami, ... kjer želimo uporabniku preprečiti (v njegovo dobro, saj brez problema lahko pogleda rešitev), da bi že ob prvem pogledu dobil na ekran tudi rešitev in jo bi nezavedno prebral in bil ob ves užitek reševanja.

Ne bodimo preveč radodarni s posameznimi posebnimi tempate.

nwAwak
iianz

Janez Novak 11:43, 31 dec. 2004 (CET)

Jaz pa mislim, da opozorilo nikoli ne škoduje. Se ti res zdi tako moteče?
Mogoče v primeru Iliade in Odiseje res ni ravno najbolj na mestu, saj sta deli splošno zelo poznani in ne skrivata kakega presentljivega razpleta, v primeru kakšne druge knjige, denimo Da Vincijeve šifre, pa je PMSM nujno potrebno. lp, --matijap 14:29, 31 dec. 2004 (CET)

Zdi se mi, da se je vsebina malo skvarila. [1]. Hrošč ali kaj drugega? --matijap | pogovor 22:16, 6 apr. 2005 (CEST)

Hm, jaz sem le popravil »heksameter« v »šestomer« in nič drugega. Ostalo je zgleda res naredil hrošč. Kakor, da tukaj velja izgubljeni stavek iz članka: V njej je človeška usoda popolnoma prepuščena volji bogov. --xJaM 23:32, 6 apr. 2005 (CEST)
Nekoč sem že bil priča dogodku, da zgodovina en dan ni štimala, naslednji dan pa se je to uredilo (za nas) samo po sebi. Malo počakajmo. --romanm (pogovor) 23:34, 6 apr. 2005 (CEST)
Kakorkoli, sem že popravil, kar ni zgledalo v redu. Naj se sedaj še samo popravi, če 'se hoče' 8-) --xJaM 23:42, 6 apr. 2005 (CEST)