Pogovor:Hrvaška

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pomen[uredi kodo]

Članek med drugim pravi, da njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv. Kdo pokriva koga? Osrednji del Hrvaške masiv ali masiv (med drugim tudi) osrednji del Hrvaške? A ni Dinara predvsem v BiH? --romanm 23:05, 14 jun 2004 (CEST)

Upam, da geografija vseeno ni tako zakomplicirana kot se zdi iz zadnjih prispevkov. Dinara, ja, pa tudi sem mislil, da so (Kamniško) Savinjske Alpe zadnje Alpe na vzhodu. Ali so še kakšne Alpe vzhodneje? Ali slučajno kdo Dinaro smatra za Alpe? :o) Verjetno je (sedaj zbrisan) vseeno pravilni navedek, da Hrvaška povsem na jugu meji na Črno goro. Bom pogledal kakšen star atlas (ali pa novega, če ga najdem) in ustrezno ukrepal. --XJam 00:00, 15 jun 2004 (CEST)

Slovenski narod ne sme imeti slovenskih prednikov, Hrvati pa so kot narod bili formirani že v "7. stoletju?" .A niso to bili "slovani", kot piše v raznih zgodovinskih učbenikih o Sloveniji, kjer so Hrvati na današnjem ozemlju Hrvaške označeni s tem pojmom? Kdo torej laže?

ja sam cuo rijec "Hrvatska" iz slovenskih usta, ma da znatno rede nego "Hrvaska". Je li ta rijec jos jedno ime? --VKokielov 08:07, 20 avgust 2006 (CEST)

Ne. Hrvatska je hrvaško ime za za državo Hrvaško. --Andrejj 09:34, 20 avgust 2006 (CEST)